İnegöl'ün yaşam portalı

Bursa 'endemik Park'a Kavuşuyor

BURSA HABERLERİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seçim öncesi açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde yer alan ‘Endemik Park ’ projesiyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı.Uludağ ’da Endemik Park ’ın kurulacağı alanla ilgili incelemelerde bulunan Başkan Dündar,

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, seçim öncesi açıkladığı 16 vizyon proje içerisinde yer alan ‘Endemik Park ’ projesiyle ilgili çalışmaların başladığını açıkladı.
Uludağ ’da Endemik Park ’ın kurulacağı alanla ilgili incelemelerde bulunan Başkan Dündar, “Kuracak olduğumuz Endemik Park ile, Türkiye genelinde yetişen 173 endemik bitkiden 33 ’ünün bulunduğu Uludağ ’ımızı koruyup yaşatmayı hedefliyoruz” dedi.
Yerel seçimler öncesinde açıkladığı, her biri Bursa ’ya değer katacak 16 Vizyon Proje ile ilgili çalışmaları başlatan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Uludağ ’da kurulacak olan ‘Endemik Park ’ projesinin de startını verdi. Endemik Park kurulması planlanan bölgeyle ilgili, saha ziyareti gerçekleştiren Başkan Mustafa Dündar, kurulması planlanan parkla Uludağ ’ın ve Uludağ ’daki endemik bitki türlerinin korunup yaşatılmasını hedeflediklerini açıkladı.
Endemik park projesinde Uludağ Üniversitesi ve Orman Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Başkan Dündar, “Ülkemiz, doğal ve tarihi güzellikler bakımından oldukça zengin bir ülke. Türkiye ’de 12 bin farklı bitki türü yetişiyor. Bu bitki türlerinden 1320 tanesi de Uludağ ’ımızda yetişiyor. Yine Türkiye genelende yetişen 173 endemik bitkiden 33 ’ü sadece Uludağ ’da yetişen, Uludağ endemiği dediğimiz bitki türü. Bizler, Uludağ ’da yetişen bu endemik bitki türlerini içinde barındıran bir ‘Endemik Park ’ projesinin çalışmalarını başlatmış bulunuyoruz” dedi.
Seçim öncesinde, Bursa ’nın plakasından esinlenerek açıkladığı 16 vizyon projeyle ilgili çalışmaları başlattıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Arkadaşlarımız, gerek 16 vizyon proje, gerekse diğer projelerimizle ilgili yoğun bir şekilde çalışıyor. Bizler bugün Uludağ ’a gelerek, Uludağ ’da kuracak olduğumuz Endemik Park ’la ilgili bir çalışma yaptık. Uludağ ’da Kirazlıyalya, Sarıalan ve Çobankaya bölgelerinde gezerek, Endemik Park ’la ilgili çalışma yaptık. Üniversiteden, Orman Bakanlığından arkadaşlarımızla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz. Endemik Park projemiz hem buradaki bitki örtüsünü koruyacak, hem de bu endemik bitki türlerinin yaşatılmasını sağlayacak önemli bir proje. Bizler, Uludağ ’a yaptığımız yeni yatırımlarla bu bölgeye bir kalite getirmeye çalışıyoruz. Yapımı devam eden sosyal tesislerimiz, Endemik Park projemiz, Uludağ ’ımızı hak ettiği değeri kazandıracak projeler olacak” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.