Dün gerçekleşen ziyarette Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat’a çiçek takdim eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2015-2016 eğitim öğretim yılının öncelikle hayırlı olmasını temenni ederek, “Bir ilçenin gelişmişliği sadece ticaretle, ihracat yapmakla olmuyor. Ciddi bir beyin gücü de oluşturmak gerekiyor. Bunun altyapısını oluşturmak gerekiyor. Dolayısıyla da İşletme Fakültesi bizim hayal ettiğimiz ama açıkçası gerçekleşmesi noktasında bize göre daha küçük ilçeler baktığımızda geç hayat bulmuş bir konuydu. Emeği geçen çok değerli önceki milletvekilimize de teşekkür ediyorum. Ama İnegöl potansiyeli itibariyle üniversiteyi hak eden bir ilçe. Bunun bir süreç meselesi olduğunu da biliyorum. Mevcut milletvekilimizin de bu konuyla alakalı çalışmaları olduğunu biliyorum. İnşallah İnegöl üniversitede daha ciddi bir kimlik kazanacaktır. Ama burada o gördüğümüz eski binadan hamd olsun değerli hocamın, ekibinin, işadamlarının, belediyemizin destek ve katkılarıyla ne hallere dönüştü? Bu sene bir bölümümüz daha katıldı. İnegöl’ü gerçek anlamda büyütmek için eğitimin altyapısını güçlendirmemiz gerekiyor. Bu önemli bir konu. Emeği geçenler kutluyorum. Ben hocamızın şahsında, tüm eğitimcilerimizin, öğrenci kardeşlerimizin yeni eğitim öğretim yılını kutluyorum. İnegöl’ümüze yeni gelen kardeşlerimize de hoş geldin diyorum” dedi.
ÖĞRENCİ SAYIMIZ LİSANS DÜZEYİNDE 400'Ü AŞTI
Ziyaretten dolayı Başkan Alinur Aktaş’a teşekkür eden İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S.Canbolat, “Belediye Başkanımızın yeni dönemlerdeki ziyareti bugün bizi yine ziyadesiyle memnun etmiştir. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Değerli Başkanımız bundan 4 yıl önce fakültenin kurulması aşamasındaki ilk çalışmalarımızda da kendisi ile tanıştığım, tanışmaktan, kendisini tanımaktan çok memnun olduğum bir kişi. Gerek İnegöl'e Belediye Başkanı olarak yaptığı katkılar gerekse fakültemizin birçok aşamasında bizim taleplerimize olan karşılık yönü ile ayrıca da bizim takdirimizi kazanmıştır. Yeni bir döneme başladık. Bilindiği gibi biz işletme bölümü ile başladık. Fakültemiz 45 öğrencimiz ile başladı. 2. yıl Uluslararası İşletmecilik ve Ticaret Bölümü'nü açıldı. Bu yıl da Türkiye'de ilk olan daha sonra YÖK'ün değiştirdiği; Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüze de öğrenci aldık. Taban puanı itibari ile çok güçlü geldi öğrencilerimiz. Türkiye'nin muhtelif yerlerinden gelen öğrenciler ve şu an itibari ile fakültedeki öğrenci sayımız lisans düzeyinde 400'ü aştı. Buna yüksek lisans öğrencilerimizi de ilave edersek, bu yıl 50 tezli, 64 tezsiz olmak üzere 114 yüksek lisans öğrencimiz var. Bunların içerisinde yaklaşık 4-5 öğrenci İnegöl'den” diye konuştu.
DİŞ HASTANESİ'NİN KALKMASI LAZIM
Fakültenin fiziki yapısının büyük ölçüde tamamlandığını ifade eden Canbolat, “Şu anki sorunlar olması gereken yurt, onu daha önce konuştuk. Maalesef gecikti. Bu dönem öğrenci kayıtlarının yapılması bekleniyordu. En son görüşmemizde TOKİ'ye teslim edildiğini, Kredi Yurtlar Kurumunun burayı almak üzere olduğunu biliyoruz. Ve Kasım ayı içerisinde de öğrenci alacaklarını söylediler. Tabi bu normal kayıt dönemi olmayacak. Zaten öğrencilerin de birçoğu yerleşti. İnegöl'de böyle bir sorun şu anda var. İleriye dönük olarak bunun hallolacağını düşünüyoruz. Bu yıl itibari ile bu bahar dönemi kız öğrencilerimiz için herhangi bir sorun kalmamış olacak. Erkek öğrencilere yönelik de ileriye dönük çalışmalar var yurt yapımı ile ilgili olarak. Ama bir üniversitenin gelmesi, fakültenin gelmesi, oradaki kültürel dokuyu da zamanla değiştirecektir. Ve buna da İnegöl'ün hazır olmasını bekliyoruz. Bizim şu an itibari ile fakültenin giriş kısmı, Diş Hastanesi'nin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz. Ve Uludağ Üniversitesi İnegöl Kampusu olarak düzenlenmesini bekliyoruz. Rektörlük ile konuştuk. Gerekli çalışmaları yapıyor ama bir an önce Diş Hastanesi'nin oradan kalkması lazım” dedi.
ORTAMLARIN OLMASI LAZIM
Öğrencileri sayılarının arttığını belirten Canbolat, “Şu an fakültede 400'ün üzerinde öğrenci, bunlar normal kampus ortamında gezinmek istiyorlar. Onlara göre ortamların olması lazım. O fiziki çevre koşullarının bir an önce oluşacağını düşünüyoruz. Genel olarak İnegöl'de üniversite olmasını bizlerde istiyoruz. Burada 2. bir fakültenin olması o atmosferin oluşması bakımından iyi olacaktır. İnegöl'ün ekonomik sosyal konumuna bakımına oranlı olarak gelişeceğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.