Mayıs ayı İnegöl Belediyesi faaliyetlerinin sinevizyon şeklinde gösterime sunulması ile başlayan mecliste 11 İmar ve Şehircilik Müdürlüğü maddesi tek tek okunarak oy birliği ile kabul edildi.
OTOPARK ÜCRETLERİNE YÜZDE 25 ZAM
Yapılan değerlendirmeye göre en son 2014 yılında yapı ve bulunduğu konuma göre revize edilen fiyatlar yüzde 25 zamlandı. Buna göre 20 metrekare fiyatı mevcutta 3,053 TL olan azami bedel 3,817 TL’ye yükseldi.
GÜNEŞ ENERJİ SİSTEMİ SATIŞA ÇIKIYOR
Bayramşah Mahallesi’nde kurulan güneş enerji sisteminin satış yetkisi ile ilgili takrir maddesinin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Alinur Aktaş, “Bu projeye lisans aldık. Oylat’ta sıcak sudan hem enerji üretme hem Oylat’ı ısıtma projemiz ciddi ilgi gördü. Olumlu neticeler çıkardı. Örnek oldu. Proje bu manada inceleniyor. Güneş enerjisi santrali ile ilgili çalışma yaptık. 10-11 yılda kendisini amorti edebilecek. Bizim açımızdan rantabl olmadığı gibi bir durum ortaya çıktı ama alınmış bir lisans var, Kasım gibi bunun yapılması gerekiyor. Satsak mı diye düşündük ama burada sadece yeri değil lisansını aldığımız bir sistemi satmak zorundayız. 60-70 bin TL gibi bir para harcamışız. Burada arsayla beraber lisansı ihale edeceğiz. Kiralama işlemi çok cazip olmaz, olayın kendisin finanse etmesi uzun bir süre. O anlamda talip çıkmayacağı düşüncesiyle böyle bir karara vardık” dedi. Konuşmanın ardından oylamaya sunulan madde oy birliği ile kabul edildi.
ÇIKMAZLAR TRAFİĞE AÇILIYOR
Gündemin 16. maddesinde yer alan kamulaştırma programı kapsamında Mahmudiye Mahallesi’nde bulunan Necip Efendi, Hacı Salih ve 2. Çıkmaz Sokakların yapılacak kamulaştırma ile beraber trafiğe açılması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi.
TAŞINMAZLAR SATIŞA ÇIKIYOR
İnegöl Belediyesine ait 10’u hurdacılar sitesinde bulunan toplam 16 adet taşınmazın satışı mecliste görüşüldü. Toplamda 10 bin metrekare olan taşınmazlar toplamda 10 milyon TL muhammen bedelle 20 Haziran tarihinde satışa çıkacak.
İNEGÖL SPORA DOYACAK
İnegöl Belediyesi ile İnegöl Belediyespor işbirliğinde gerçekleştirilen yaz spor kurslarında eğitim verecek eğitmenlerin ücretlerinin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Aktaş, “Bu yıl binli rakamları geçecek bir çalışma olacak. Temmuz başı başlayacak ve 3 ay sürecek bir faaliyet. Geçen sene öğretici ücretleri 350 TL idi. Genelde Beden Eğitimi öğretmenlerinden oluşan eğiticilerimiz görev alıyor. Sembolik rakamlarla kurslar veriyoruz. Kâr amacı gütmüyoruz. Bu senede bunu gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
HURDAYA ÇIKAN ARAÇLAR SATILIYOR
2. el araç satışı maddesinin görüşülmesi öncesi konuşan Başkan Aktaş, “18 aracın 3’ü motosiklet, 2 otomobil, 1 traktör, 1 çekici, 4-5 tane kamyonet var… Tamamı hurdaya dönüşmüş araçlar… Bunlar ikame oluyor, yenileniyor. 25-30 yıllık araçları satışa çıkarıyoruz. İnsanın ömrü olduğu gibi aracın da ömrü var. Bunlar ihaleyle hurda olarak satılıyor” diye konuştu. Konuşmanın ardından madde oy birliği ile kabul edildi ve araçların satışına onay verildi.
ÜNİVERSİTEYE 100 BİN TL KATKI
Maddi kaynak aktarımı maddesinin görüşülmesi esnasında konuşan Başkan Aktaş, “İnegöl’de yaklaşık 20 yıl önce hayata geçirilen bir yüksekokul vardı. Daha sonra bölüm sayısı artırıldı. Milletvekillerimizin gayretleriyle oluşturulan İşletme Fakültesi var. 3 bin 500 civarında da öğrencimiz var. Üniversitemiz biraz yetim durumda. Bu konudaki istek ve şikâyetlerimizi dönem dönem iletiyoruz. Uludağ Üniversitesi Türkiye’nin ilk 5 üniversitesi arasında. İnegöl bunu çok fazla hissetmiyor. 256 bin nüfus içerisinde 3 bin 500 öğrenci çok fazla bir şey ifade edemiyor. İnegöl’ün başka öncelikleri de var ama İnegöl sosyalleşmeye çalışan bir toplum ve bunun için üniversite olmazsa olmazdır. İnegöl’e üniversite yapılmasındaki isteğimizi sürekli aktarıyoruz. Müjdeli haberi her an duyabiliriz. Mevcut üniversite ile ilgili istişarelerimiz var. Öğrencilerin hızla buradan uzaklaştığı, çok öğrencinin yatay geçiş yaptığı, fiziki ortamdan dolayı üniversiteden ısrarla uzaklaşıldığı noktasında bir söylem var. Bu konu çok sık dile gelmeye başladı. Bu konu ile alakalı bir komisyon oluşturduk, yaklaşık 20 kişilik bu komisyonda STK temsilcilerimiz de yer aldı. Ne yapabiliriz noktasında çalıştık. İç Mimar görevlendirdik ve projelendirme gerçekleştirildi. 5-6 resmi kuruluş 100’er bin TL destek verdik ve diğer işadamlarımızın da desteklerde bulundular. Bir ihale gerçekleştirildi. Erdinç Ürpermez arkadaşımız ihaleyi aldı ve çalışmaya başladı. Hızlı bir şekilde çalışmaya devam ediyorlar. Amfi tiyatrosundan spor alanına, kantininden yürüyüş yoluna varana kadar çok güzel bir alan oluşacak. Bu alanla ilgili yeni genişleme alanı olarak TOKİ’nin üst tarafındaki alanı gösterdik. Bundan sonraki süreçte üzerine koyarak her sene 1’er 2’şer fakülte ekleyerek butik bir üniversitenin İnegöl’de oluşması için çalışacağız, takipte olacağız. Olsun da ne olursa olsun mantığından ziyade İnegöl’e faydası olacak bir butik üniversite oluşması için çalışıyoruz. Finansmanı ile alakalı İnegöl Belediyesi olarak 100 bin TL’lik destek vermemizin ciddi katkı sağlayacağını düşünüyorum. Buna da destek vermemiz gerekiyor. İş yapanla alakalı birçok konuşma olur. Giriş kapısının kayması yönünde konuşmalar oldu. Hiç kimsenin müdahalesi söz konusu değil. Ortaya çıkmış bir proje üzerinden konuşuyoruz. Giriş kapısı Meslek Yüksek Okulunun karşısına çıkıyor ve geniş bir alan yok ama eski diş hastanesinin bulunduğu alan daha geniş. Duvarların, otoparkın dışarıdan içeriye alınması konusunda keşmekeşlik vardı. Sanki yolun daraltıldığı gibi durumlar oluyordu. Kendi asli sınırlarına döndü. Ağustos başı gibi bitirip öğrencilerin karşısına yenilenmiş bir fiziki yapıyla çıkacağız” dedi. Görüşülen madde meclisin oy birliği ile kabul edildi.