İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kurum ziyaretleri kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
Ziyarette ilk olarak açılamalarda bulunan Belediye Başkanı Alinur Altaş, "Bu haftaki kurum ziyaretlerimize başladık. Her hafta 2-3 kuruma ziyaretler yapıyoruz. İnegöl ile alakalı tek başımıza çalışmıyoruz. İstişarenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Biz kaymakamlık bünyesinde yapılan toplantılarda, bizim bünyemizde yapılan toplantılarda dönem dönem farklı yöneticilerimiz ile, daire müdürlerimiz ile bir araya geliyoruz. Yaptığımız ortak çalışmalar var. Orman İşletme Müdürümüz Muammer Çolak bey ilçemize ciddi faydaları olan, özellikle orman ilçesi olmamız nedeni ile yoğunluğun çok olduğu birimin başında. Kendisine müteşekkirim. Gerek Oylat A.Ş'nin Köylü Pazarı projesi, gerekse en son BEBKA destekli yapılan SUGESAM ile alakalı gösterdiği ilgi ve alakadan dolayı, teşekkür ediyorum. Gerek belediyemizin ağaçlandırma çalışmalarında, gerek okullarımızın ağaçlandırma çalışmalarındaki yakınlığından dolayı kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bugün yapılan işlerle alakalı istişareler yapacağız. Onları karşılıklı o konuları konuşmuş olacağız" dedi.
Orman İşletme Müdürü Muammer Çolak ise, "Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bu ziyaretlerinden dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Göreve başladığım ilk aylarda başkanımız bizi ziyaret ederek hayırlı olsun ziyaretinde bulunmuştu. Daha sonraki dönemlerde de başkanımızla sık sık önemli konularda istişareler yaptık. Ben göreve ilk geldiğim zaman bazı konuları kendime hedef göstermiştim. Bu hedefler doğrultusunda bir takım çalışmalar yaptım. Türkiye'de 243 tane Orman İşletme Müdürlüğü arasında İnegöl saygın bir yere sahip olan işletmelerimizden bir tanesi. Belki de ilk 10 içerisindeki işletme müdürlüğüdür. Ama daha önceki süreçlerde İnegöl işletmesinin bir takım sebeplerden dolayı kötü bir imajı vardı. Ben ortaokul döneminde İnegöl'de olamam nedeni ile bu imajın bertaraftı için çalışmalar gerçekleştirdi. O kötü imajı sildik. İnegöl İşletme Müdürlüğü denildiği zaman şu anda bir kabul görülmüşlük var" dedi.
"Türkiye'de bir takım yerlerde bu FSC belgesi almak için müracaatlar var ve incelemler yapıyorlar" ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Çolak, "Biz bu süreç içerisinde 3 bin 300 tane insana ağaç kesme boylama operatörlüğü eğitim belgesi, iş sağlığı eğitim belgesi verdik. Ve bunu HEM ile beraber ortaklaşa düzenleyerek yaptık. Zor bir süreçti gerçekten. Yani dışarıda inşaatlarda çalışan insanlara baret giydirmekte bile zorlanılırken, biz bütün çalışanlarımıza bunu zorunlu hale getirdik. Tabi yapılanlar kendi sağlıkları için önemliydi. Bunu da başardık gerçekten. Geçen hafta ara denetimi vardı. Oradaki hocalarımız dediler ki biz zaten İnegöl'ü baştan başarılı bulmuştuk, daha iyiyi bekliyorduk ve bunu da gördük" dedi.
Çolak, konuşmalarını şu ifadelerle tamamladı: "İnegöl ormanları eski kaçakçılık günlerinden dolayı belli dönemde bakım ihmal edilmiş sorunlar var. Biz ikinci hedef olarak bu fertlerin sahadan çıkarılarak, ormanın daha sağlık bir yapıya gelmesi için gayret ettik. Şöyle düşünüle bilir; ormanlarda kesim yapıp zarar mı veriliyor ama tam tersi. Bizim yaptığımız ormanda temizleme kötüyü ayıklama. Bu konuda ciddi çalışma gerçekleştirdik"