İnegöl'ün yaşam portalı

İnegöl’de değişim ve dönüşümün startı verildi

İNEGÖL HABERLERİ

İnegöl Belediyesi, kurumsal değişim ve dönüşüm çalışmalarının startını verdi.İnegöl Belediyesi, hizmet kalitesini ulusal ve uluslararası kabul görmüş hizmet standartlara çıkarmak hedefiyle bir süre önce gündeme getirdiği kurumsal...

İnegöl Belediyesi, kurumsal değişim ve dönüşüm çalışmalarının startını verdi.

İnegöl Belediyesi, hizmet kalitesini ulusal ve uluslararası kabul görmüş hizmet standartlara çıkarmak hedefiyle bir süre önce gündeme getirdiği kurumsal değişim ve dönüşüm çalışmalarının startını verdi. İnegöl Belediyesi işleyişinde ciddi değişiklikleri de beraberinde getirecek yeni modele ilişkin eğitimler başladı. Geçtiğimiz haftalarda BBS firmasıyla yapılan protokol neticesinde, TS EN ISO 9001 (2015 Kalite Yönetim Sistemi) belgesinin alınması için eğitimler bugün başladı.

Belediye Başkanı Alper Taban da eğitim başlangıcında hazır bulundu. Başkan Taban, yapılan eğitimlerin maksadı ve yeni sisteme ilişkin personele bilgi verdi. Taban, “Her şey değişiyor ve dönüşüyor. Hiçbiri yerinde saymıyor. Sonuçta bizler de insanız. Bir taraftan baktığınızda hizmet veren olmakla birlikte hizmet alıyoruz. Bu yönüyle baktığımızda daha kaliteli, daha etkili hizmeti nasıl verebiliriz, bunun çabası içerisindeyiz. Bunun haricinde de eksik gördüğümüz yanları bir an önce yenileyip, değiştirip, yeni nesil belediyecilik diye tabir ettiğimiz sisteme geçiş yapmamız gerekiyor. Bir defa bunu yapmak için kurumsallaşmaya ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Bunu 3 buçuk yıllık Belediye Başkan Yardımcılığı sürecinde de teşhis ettiğimiz söyleyebilirim” diye konuştu.

Şehirde 257 bin vatandaşın yaşadığını ve hepsinin eşit hizmet beklediğini kaydeden Alper Taban, “Kurumsallaşma nedir? Kurumsallaşılan yerde işler artık kişilerin inisiyatifinden çıkar. Standartlarımız var demektir. Bu standartlarımızı da her an daha da yükseltmek hedeflerimizin başında gelmektedir. Şimdi vatandaşlarımız bize ulaşıyor ve meselelerini bizlere iletmeye çalışıyor. Bu kişi endeksli bir iştir. Burada bizlere ulaşan vardır ulaşamayan vardır. Bu şehirde 257 bin vatandaşımız yaşıyor. Herkes aynı kalitede, eşit ve adil hizmet bekliyor. Biz bunun için önce bir süreç envanter çalışması yaptık. Bu çalışma neticesinde 38 tane ana süreç belirledik. 179 tane de alt süreç belirledik. Bu süreçlerimizle ilgili de yaklaşık 200 civarında iyileştirme önerisi aldık. Yani bizim yaptığımız iş kalemlerini tek tek irdelememiz gerekiyor” ifadelerinde bulundu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.