İnegöl'ün yaşam portalı

İYİ Parti seçim çalışmalarını sürdürüyor

İNEGÖL HABERLERİ

 İyi Parti Bursa Milletvekili adayı Hasan Toktaş, İlçe Başkanı İsmail Karaman ve yönetim kurulu üyeleri İnegöl Muhtarlar Derneğini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan İnegöl Muhtarlar Derneği Başkan Vekili Rıdvan Uslu, “Milletvekili adayımız muhtarlar olarak bizleri ziyaret etti. Ziyaretlerinden ötürü ben kendilerine ve yönetimine çok teşekkür ediyorum” dedi.

İyi Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili adayı Hasan Toktaş yaptığı konuşmada, “Muhtarlar Derneğimizin sayın başkan yardımcımız, yöneticileri, kıymetli muhtarlarımız, bugün İYİ Parti Bursa 2. Bölge Milletvekili adayları olarak tertip ettiğimiz program dolayısıyla tam kadro İnegöl'deyiz. Sayın İmamoğlu'nun da mitingiyle çakışması da güzel bir tesadüf oldu. Ben öncelikle bizi kabulünüzden ötürü hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Malum 14 Mayıs seçimleri için süreç daraldı, 17 gün gibi bir süremiz kaldı. Bu zamanda çok hızlı bir şekilde geçecektir. Ben öncelikle 14 Mayıs seçimlerinin milletimize ve memleketimize hayırlı olmasını Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyorum. Değerli hemşerilerim, muhtarlarımız şuan yürürlükte olan ve uygulaması da devam eden köylerimizi mahalleye döndürmüş olan Büyükşehir yasasının biz eskiden beri karşısındaydık. Bugün de mensup olduğumuz İYİ Parti'de bu yasanın uygulama şeklinin doğru olmadığı kanaatindedir. Çünkü köylerimiz mahalleye dönmekle almış olduğu hizmetler geçmişe dönük baktığımızda çok da sağlıklı değil. 1924 Köy Kanununa göre her köyün 'köy tüzel kişilikleri' vardı. Tüzel kişilik var olduğu zamanda mülk edinme; köy ortak malı dediğimiz harman yeri dediğimiz, köyün atadan kalan tüm malları bu Büyükşehir Yasasıyla mahalle olunca belediyelere geçti. Bursa'nın tamamında neredeyse birçok köylünün malı satıldı. Öyle ihaleler oldu ki, mesela İznik'te Bayındır Köyüne gittim. Köy konağını İstanbullu biri ihaleyle çatır çatır satın aldı. Köylü almak istedi, ancak ihale açık sonuçta bunu Belediye ilan etmiş, satıyor ve sattı. Nasip olursa Millet İttifakı iktidara geldiğinde Büyükşehir yasası mutlaka gözden geçirilecek. Kapanmış olan belediyeler başta olmak üzere köylerin yeniden tüzel kişilikleri mutlaka iade edilecek.Ülkeyi 21 yıldır AK Parti yönetiyor. Milletimiz daha iyi olacak düşüncesiyle mevcut iktidara 21 yıldır ciddi kredi vermiştir. Ancak günün sonunda halimiz budur. Adalet ayaklar altında, liyakat yerle bir olmuş ve bizi seçerseniz iktidar liyakatı kaldıracağız diyor, zaten iktidardasınız. Bu memlekette KPPSS'den 90 puan alıpta bir başkasının 50 puanla atandığını gören insanımızın sisteme güveni kalmamıştır.” dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.