İnegöl'ün yaşam portalı

Polislerden Öğretmenlere Dolandırıcılık Konferansı

İNEGÖL HABERLERİ

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (DP) Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları ve öğretmenleri dolandırıcılık ve hırsızlık konularında bilgilendirmeye devam ediyor.TDP görevlileri, telefonla dolandırıcılık...

İnegöl'de, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, vatandaşları ve öğretmenleri dolandırıcılık ve hırsızlık konularında bilgilendirmeye devam ediyor.
TDP görevlileri, telefonla dolandırıcılık olaylarında mağdur olanlar arasında çok sayıda öğretmenin bulunduğuna işaret etti. İstaş-Kentaş İlk ve Ortaokulu öğretmenlerine yönelik okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen seminerde konuşan Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nde görevli polis memuru Ahmet Talak, telefonla dolandırıcılık konusunda bilgiler verdi. Talak, “Dolandırılanlar içerisinde öğretmenler de var. Bunların nedeni insanların polisle iletişim halinde olmayışından kaynaklanıyor. Polisin işleyişini bilmeyenlerin sayısı yüksek. Örneğin; Müdürümüz eşini telefonuna hatun diye kayıtlamış. Dolandırıcılar bir yabancı program aracılığıyla müdürümüzün telefonunda kayıtlı olan hatun ismini alıyorlar. Farklı bir numaradan hatun arıyor şeklinde bir arama yapıyorlar. Müdürümüz telefonu açıyor, bir erkek sesi geldiğini fark ediyor. Telefondaki kişi kendisinin polis olduğunu söylüyor. İlk algı polislerin eşinin yanında olduğu algısını veriyorlar. Sonrasında telefona telsiz sesleri iletiliyor. Bu seslerden sonra örgütlerle bir bağlantınız görüldü, hesaplarınız inceleniyor şeklinde ifade kullanıyorlar. O sırada panik sağlanıyor. O sırada telefona sahte savcı geçiyor. Sahte savcı, kendisinin savcı olduğunu söyleyerek, para talebinde bulunuyor. Ayrıca ekliyor; yatıracağınız para 3 gün içerisinde geri ödenecektir deniyor. Bu şekilde İnegöl’de sayı vermek istemiyorum ama çok sayıda vatandaş ve öğretmenler dolandırıldı” dedi.
FACEBOOK’TAN DOLANDIRICILIK
Talat, polis veya savcının kesinlikle vatandaştan para talebinde bulunmayacağının altını çizerken, Facebook hesabının çalınarak insanların dolandırıldığını söyledi. Talat, “Bir polis memurunun Facebook hesabı çalınarak, listedeki bir öğretmenle sohbet ediliyor. Çalınan Facebook’tan, öğretmenden yardım için para talebinde bulunuyor. O duruma inanan öğretmen, hesaba para aktarıyor. Facebook şifrelerinizi 8 karakterin üzerinde farklı farklı harfler ve sayılar yazılabilir. Bazıları şifrelerini doğum tarihi yapıyor. Bu çok yanlış bir şeydir” diye konuştu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.