İnegöl'ün yaşam portalı

Şehit Yakınları Ve Gaziler Kahvaltıda Buluştu

İNEGÖL HABERLERİ

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından İnegöl ve Yenişehir ilçelerinde ikamet eden şehit yakınları, gaziler ve aileleri için İnegöl Elegance Düğün Salonunda kahvaltı programı düzenlendi.

Şehit yakınları ve gazilerin kaynaşmasını, dayanışmasını desteklemek ve devletimizin her daim yanlarında olduğunu hissettirmek amacıyla düzenlenen kahvaltı organizasyonuna; Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yenişehir Hava Meydanları Komutanı Mesut Gündoğusu, İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, İnegöl İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Emniyet Müdürü İlhami Araali, İlçe Müftüsü Kazım Güzel, Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muzaffer Uyar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş ve çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

“HÜKÜMETİMİZ, DEVLETİMİZ HER DAİM YANINIZDA”
Şehit yakınları ve gaziler buluşması programında İlçe Müftüsü Kazım Güzel’in yaptığı duadan sonra Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Erkut Öneş selamlama konuşması yaptı. Öneş konuşmasında, “Başımızın tacı ve varlığından dolayı gurur duyduğumuz, tüm Türkiye’nin ve ümmetin baş tacı yaptığı ve sizlerle gurur duyduğu şehit ailelerimiz ve gazilerimiz. Kahvaltı buluşmamıza hoş geldiniz. Bizler bugün burada olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Zira sizler peygambere komşu olacak evlatlarınızın, eşlerinizin ve ailenizin birçok ferdini cennete gönderdiniz. Sizlerle birlikte olmaktan nasıl gurur duymayız? Allah sizlerden razı olsun. Hükümetimiz, devletimizin her daim arkanızdadır. Ve bunu fark ettiğinizi de biliyoruz. Bursa’mızda toplam 516 şehidimiz var. 48 tanesi İnegöl ve Yenişehir’den çıkmış. 48 melek bu vatan için kanını toprağa dökmüş, Allah için şehit olmuş 48 nefer. Bunun dışında Kıbrıs ve Kore dahil olmak üzere devleti adına, ezilenler adına buradan kalkıp Kıbrıs’a soydaşlarımızın yanına, Kore’ye ezilenlerin yanına ve diğer tüm savaşlarda gidip organlarını bırakarak, hayallerini bırakarak, belki hiç yara almadan da gelmiş olabilir ama oradaki eziyeti çekerek, savaşın acısını yaşayarak gelen iki ilçemizde 188 tane gazimiz var. Bursa’da bin 781 gazimiz var. Bu vatan için yaptıklarınızı hiç kimse unutmayacaktır. Varlığınız Türkiye Cumhuriyetine değer katıyor. Biz şehitlerimizden bahsettiğimiz zaman onları ölüler olarak saymayız. Onlar canlıdırlar. Ayeti Kerimede de geçtiği gibi ancak biz onları görmüyoruz ve belki de buradalar. Eğer buradalarsa onlara da selam olsun. Programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

“SONSUZA DEK HÜR VE BAĞIMSIZ OLARAK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi Başkanı Muzaffer Uyar ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği (TÜMŞAD) Bursa Şubesi Başkanı Metin Şenol’un selamlama konuşmalarının ardından kürsüye çıkan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Burada Yenişehir’den dostlarda var. Nihayetinde vatanın tüm toprakları İnegöl’üyle, Yenişehir’iyle, Trabzon’uyla, Mardin’iyle, İzmir’iyle, Bursa’sıyla hepsi bir ve beraber. Çanakkale’ye gittiğimiz zaman görürüz; Siirt’ten Ahmet, Trabzon’dan Mehmet. Onların hiç sağ-sol mevzuları yoktu, Kürt-Türk diye bir ayrımları yoktu. Onların bir tane dertleri vardı; bu vatanın namusu, şerefi ve onuru. İşte bunun için gözlerini kırpmadan canlarını bile feda ettiler. Biliyorum ki sizlerde uzuvlarınızı verdiniz. Şehit kardeşlerimizin aileleri, gazilerimiz ve aileleri burada. Henüz kısa bir süre önce Kurşunlu mahallemizden gencecik bir delikanlıyı hayatının baharında 26 yaşında Hakk’a uğurladık. Rabbim mekanını Cennet eylesin. Cenab-ı Hak zaten Ayeti Kerime’de müjdelemiş, onların cennetlik olduğunu söylüyor. İnşallah bizleri de onların şefaatlerine nail eylesin. Hem İnegöl’ümüzden hem Yenişehir’imizden hem Bursa’mızdan hem de Türkiye’nin değişik illerinden şehitlerimiz oldu. Kore’de, Kıbrıs’ta, terörle mücadele oldu. 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyetinin bulunduğu konum ve etrafımızda dönen olaylar itibariyle ne kadar stratejik bir noktada olduğumuzu sanırım burada bulunanlar farkında. Türkiye ile ilgili yapılan hesapları biliyorsunuz. Gerçekten birliğe ve beraberliğe, güçlü durmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. O yüzden de bu tip kahvaltıların, buluşmaların, derneklerimizin marifetiyle bu tip bilinçlendirmelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu memleket şehitleriyle ve gazileriyle ilelebet, sonsuza kadar hür ve bağımsız olarak yoluna devam edecektir. Bunun göstergesi burada ki gazi kardeşlerimiz ve şehit ailelerimizdir” diye konuştu.

“EVLATLARINIZ ÇOK ASİL VE ÇOK AZİZ BİR DAVA İÇİN, BU VATAN İÇİN CANLARINI FEDA ETTİLER”

Mehmet Akif Ersoy’un ‘Çanakkale Şehitlerine’ adlı şiirini okuyarak ve kısa bir tarihi kesit sunarak başladığı konuşmasında Kaymakam Ali Akça ise, “1071 hepimizin bildiği bir tarih. Anadolu’nun kapılarının bu aziz millete sonsuza dek açıldığı tarih. Malazgirt Zaferinden sonra kısa bir süre içerisinde başkenti İznik olan Anadolu Selçuklu Devleti kuruldu. Maalesef doğu da Moğolların, batıda da Bizanslıların baskılarıyla bu azametli devlet zayıflamaya başladı. Osmanlı Devleti, Anadolu Selçuklu Devleti zayıflarken hayat bulmaya başladı. Kısa zamanda Osmanlı Devleti, dünyanın sayılı devlet ve medeniyetlerinden biri durumuna geldi. Fakat bu kudretli yapı 18. Yüzyılda başlayan sanayi devrimini maalesef yakalayamadı. Teknolojik gelişmeleri öngöremedi ve yakalayamadı, gerileme sürecine girdi. O sanayi devrimini yapan ülkeler Osmanlı gibi adaletli düşünmediler. Bütün zenginliklerin kendilerinin olmasını istediler ve dünya hızla bir paylaşım savaşı içerisine girdi. Ve 1. Dünya Savaşı çıktı. Maalesef 1. Dünya Savaşından yenik çıktık. Mondros Ateşkes Antlaşması imzalandı. 1. Dünya Savaşından galip çıkanlar Osmanlı’nın hüküm sürdüğü alanları birer birer koparmaya başladılar. Ama o süreçte Anadolu’da bir kıvılcım yanmaya başladı. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkmasıyla beraber tutuşturulan bir meşale var. Kurtuluş Savaşımız. Kurtuluş Savaşını atalarımız, dedelerimiz verirken Sevr Barış Anlaşması diye bir anlaşma imzalanıyor. Ben ona Sevr paçavrası diyorum. Kurtuluş Savaşının yapan atalarımız o Sevr paçavrasını yırtıp attılar. 1. Dünya Savaşını nihayete erdiren antlaşmalardan Sevr Antlaşması yürürlüğe konamamış tek antlaşmadır. Kurtuluş Savaşını yapan değerli büyüklerimiz o Sevr paçavrasını yırtıp attılar. Fakat aradan geçen 100 yıl içinde o emperyal yapıların bu topraklarla ilgili arzuları hiç bitmedi. Bu topraklar o yüzden hala şehit vermeye devam ediyor. 15 Temmuz’da bu aziz millete esaret gömleği giydirmeye çalıştılar. Ve yine şehitler verdik. Çünkü biz söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen bir anlayışın temsilcileriyiz. Değerli şehit yakınlarımız, evlatlarınızdan ayrıldığınız için mahzunsunuz, biliyoruz. Ama bilin ki, evlatlarınız çok asil ve çok aziz bir dava için, bu vatan için canlarını feda ettiler. Ve ben Mehmet Akif’in seslenişiyle; ‘Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker. Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i. Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi’ diyor ve hepiniz en derin saygılarımla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA YÖNELİK YENİ, GÜZEL BİR MEKAN YAPILACAK
Bursa Vali Yardımcısı Yalçın Bulut ise, “Şehit yakınları ve gazilere yönelik ilde yapılan çalışmayla alakalı kısa bir müjde vereceğim. Bursa İl Bölge Komutanlığının koordinasyonunda, Valiliğimiz başkanlığında, Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve diğer paydaşların katkılarıyla şehit ve gazi yakınlarına yönelik yeni güzel bir mekan yapılacak. Bunun çalışmaları başladı. İnşallah bundan sonraki toplantılarımızda orada beraber olacağız. Bu müjdeyi sizlerle paylaşarak sevgi ve saygıyla sizleri selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.