İnegöl'ün yaşam portalı

Tepal’in Yeni Başkanı Muzaffer Balcıoğlu Oldu

İNEGÖL HABERLERİ

Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) başkanlığına Muzaffer Balcıoğlu seçildi.Kocaeli Imperial Park Otel’de gerçekleşen Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) 3. olağan genel kurulunda Başkanlığa Muzaffer Balcıoğlu...

Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) başkanlığına Muzaffer Balcıoğlu seçildi.
Kocaeli Imperial Park Otel’de gerçekleşen Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL) 3. olağan genel kurulunda Başkanlığa Muzaffer Balcıoğlu getirildi. Genel Kurul’un açılış konuşmasını gerçekleştiren derneğin kurucu Başkanı Akın Balcıoğlu, 5,5 yıldır sürdürdüğü TEPAL Başkanlığı sırasında EPAL paletlerin Türkiye pazarında tanınması ve kalitesinin yükselmesi için çalıştıklarını söyledi. Akın Balcıoğlu, Türkiye’de sektörde yaklaşık 750 firmanın faaliyet gösterdiğini ve EPAL Lisansı ile palet üreten ve tamir eden firma sayısının ise 39 olduğunu belirterek, “EPAL Lisansı almak için Türkiye’de TEPAL’e üye olmak gerekiyor. Derneğimizi kurduğumuzda Türkiye’de EPAL Lisanslı firma sayısı 20 dolayındaydı. 5,5 yılda lisanslı firma sayımız 39’a ulaştı” dedi.
TEPAL olarak sektörde ne kadar ağaç işlediklerini belirlemek için bir çalışma grubu oluşturduklarını söyleyen Akın Balcıoğlu, böylece sektörün röntgeni çektiklerini belirtti. Sektörlerinde işlenen ağacın yıllık yaklaşık 4 milyon metreküpe ulaştığını, yıllık cironun yaklaşık 1 milyar dolar ve doğrudan istihdamın da yaklaşık 50 bin kişi olduğunu tespit etiklerini belirten Akın Balcıoğlu, “Türkiye’nin ihracatı sürekli artıyor. Buna bağlı olarak ahşap palet sektörü de büyüyor” diye konuştu.
EPAL Yönetim Kurulu üyesi Pierre Clenin’in de EPAL’in tüm dünyada 19 komiteye sahip olduğunu 5,5 yıl önce kurulan Türkiye Ulusal Komitesi TEPAL’in en başarılı komitelerden biri olduğunu vurguladı. TEPAL’in sektörün Türkiye’de gelişmesi ve kalite standartlarını yükseltme yönünde için yoğun bir çalışma içinde olduklarını gözlemlediklerini vurgulan Clenin, “EPAL olarak AB dışında sadece Türkiye’ye Ulusal Komite yetkisi verdik. Böylece TEPAL AB’ye girmiş oldu. TEPAL’in kurulmasıyla Türkiye’de EPAL paletlerin üretim ve tamirinde kalite standartlarını çok yükseldi. Bu durumdan çok memnunuz” dedi.
Konuşmasında Ahşap Palet ve Ahşap Ambalaj sektörünün lojistik yönetiminin en önemli gereçlerinden biri haline geldiğini belirten Pierre Clenin, “Günümüzde Ahşap Palet ve Ahşap Ambalajlar tüm sektörlerde kullanılıyor. EPAL Lisansı ile üretilen euro paletler dünyanın en güvenilir lojistik gereçlerinden biridir. Ürünlerimiz üretim aşamasında bağımsız denetim şirketlerinin denetimindedir ve ikinci elde de değerlendirilir. Özetle EPAL paletler tüm dünyada güvenli ve kesintisiz taşımacılık için en ideal üründür” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından derneğin Yönetim ve Denetim Kurulları faaliyet raporları okunup ibra edildi. Yeni dönem bütçesi kabul edildi. Tek liste ile yapılan seçimde Muzaffer Balcıoğlu, Ali Necat Altınok, Serkan Yurteri, Cafer Özgen, Oğuzhan Başyiğit ve Caner Turunç oy birliğiyle 3 yıl süreyle derneğin Yönetim Kuruluna seçildiler. Genel Kurul’da Abdullah Özata, Hikmet Yörür ve Mehmet Selim Çelik Denetim Kurulu Üyesi, İsmet Kurutaç, Türkan Bilgin ve Burak Gencer’de Disiplin Kurulu üyesi oldu.
Genel Kurul’da yeni dönem Başkanı seçilen Muzaffer Balcıoğlu, TEPAL paletlerin daha kaliteli olması ve pazar payının artması için yoğun bir çalışma içinde olacaklarını söyledi. Türkiye’nin artan ihracatına uyumlu olarak EPAL palet pazarının da büyüme içine olduğuna vurgu yapan Muzaffer Balcıoğlu, Türkiye’de lisansız üretim yapan firmalarla daha yoğun bir mücadele içine gireceklerini de söyledi. EPAL ile uyumlu bir çalışma yürüteceklerine vurgu yapan Muzaffer Balcıoğlu, “EPAL palet üretmek ve tamir etmek için lisans alınma şartı var. Maalesef her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzde de sahte üretim yapanlar var. Bu firmalarla etkin bir mücadele içinde olacağız ve üretim yapmalarına hukuki yollarla engel olacağız” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.