Mak Mudanya Sahillerinde Can Kurtarıyor

Mudanya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arama Kurtarma Birimi (MAK), sahil bandında sürekli ring yaparak, meydana gelebilecek boğulma vakalarına anında müdahale ediyor.Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın büyük önem verdiği MAK, zodyak botlarla sabah saatlerinde denize açılarak

08 Ağustos 2014 Cuma 15:56
Mak Mudanya Sahillerinde Can Kurtarıyor

Mudanya Belediyesi bünyesinde hizmet veren Arama Kurtarma Birimi (MAK), sahil bandında sürekli ring yaparak, meydana gelebilecek boğulma vakalarına anında müdahale ediyor.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ın büyük önem verdiği MAK, zodyak botlarla sabah saatlerinde denize açılarak bölgeyi tarıyor. Denizin belli bir mesafesine konulan mantar bariyerlerin dışına çıkan vatandaşlar anonslarla uyarılıyor ve istenmeyen bir durum yaşandığında da hemen müdahale ediyor. Mudanya, Güzelyalı İstanbul arasında çalışan deniz otobüsü ve hızlı feribotların yol açtığı dalgalardan vatandaşları korumak için bütün sahil boyuna mantar bariyerler konuldu.
Aynı tedbir ilçeye bağlı ve 30 kilometreden fazla bir sahil ve kumsal şeridine sahip olan Eğerce, Eşkel ve Yalıçiftlik, Ayazma ve Kapanca sahillerinde de alınıyor. Bu sahil bölgelerinde de arama kurtarma ekipleri sürat motorlarıyla denizde turlar atarak denetime devam ediyor.
Başkanı Türkyılmaz, "Belediyemize bağlı arama kurtarma ekibimizin sürdürdüğü çalışmalar memnuniyet vericidir. Birim olarak sahip oldukları önemli araç gereç ve ekipmanları sayesinde karada, denizde, gölet ve göllerde çalışmalarını sürdürüyorlar. Birimin eksikleri belediye olarak tedarik ediliyor. Birim 30 kilometrenin üzerinde olan sahil şeridinde hizmetlerini yaz boyunca sürdürecek. Pazar günü bölgede meydana gelen 12 boğulma vakasına anında müdahale edilerek vatandaşların hayatı kurtarıldı” dedi.

banner380

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<