9. Sınıf Tekrarına Kalan Öğrenciler Dikkat!

29 Temmuz 2024 Pazartesi 10:22
9. Sınıf Tekrarına Kalan Öğrenciler Dikkat!

Ortaöğretim (lise) 9. sınıfta üçten fazla dersten başarısızlıktan dolayı sınıf tekrarına kalan öğrenciler, Edebiyat, Matematik, Tarih, Din Kültürü derslerinden en az ikisinden bulunduğu okulda başarılı olmuş ise, 31Temmuz 2024 tarihine kadar Mesleki Eğitim Merkezlerine başvurarak 10.Sınıfa kayıt yaptırabilirler.

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 37'nci maddesinin üçüncü fıkrasının (f) bendi:
“Diğer okul türlerinde öğrenim gören öğrencilerden 9 uncu sınıfta başarısızlık nedeniyle sınıf tekrarına kalanlar, istemeleri hâlinde mesleki eğitim merkezi haftalık ders çizelgesinde yer alan
ortak derslerden en az ikisini sınıf tekrarına kaldıkları okulda başarmış olmak ve temmuz ayının son iş gününe kadar bir işletmeyle sözleşme imzalamak ve işletmede mesleki eğitime devam etmek kaydıyla yıl kaybı yaşamadan mesleki eğitim merkezlerinin 10 uncu sınıfına ilgili derslerden sorumlu olarak nakil ve geçiş yapabilir.”

banner380

Mesleki eğitim merkezi haftalık ders çizelgesinde yer alan 9. sınıf ortak
dersleri:
- Türk Dili ve Edebiyatı
- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
- Matematik
- Tarih
İnegöl'de başvuru yapabilecek Mesleki Eğitim Merkezleri 

İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi
Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü içerisinde bulunan Mesleki Ortaöğretim kurumlarımız kıymetli veli ve öğrencilerimizin bilgisine sunarız.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<