Mehmet Şimşek 'istifa etti' iddialarına inceleme başlatıldı! Bakan Tunç: İddianın hedefi ekonomi

24 Ağustos 2024 Cumartesi 11:25
Mehmet Şimşek 'istifa etti' iddialarına inceleme başlatıldı! Bakan Tunç: İddianın hedefi ekonomi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CNN TÜRK canlı yayınında soruları yanıtladı. Bakan Tunç, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in istifa ettiği iddialarıyla ilgili, "Bunlar kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar. Ekonomi hedeflendi. Milletimizin aynı alım gücüne erişmesi ve enflasyonun tek haneye inmesi için büyük bir çaba var ve bu da gerçekleşecek. Ekonominin bu hedeflerinin yakalanamaması için manipülasyon yapanlar var. Bu şekilde halkı yanıltıcı bilgileri yayanlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma başlattı" ifadelerini kullandı.

banner380

Geçtiğimiz günlerde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten istifa ettiği iddiaları gündemde hızla yayıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Anlaşılan yapılan resmi açıklamalar yetmemiş, bir de buradan yazayım! İstifa etmedim." diyerek iddiaları yalanladı. SPK, Mehmet Şimşek'e yönelik asılsız istifa haberleriyle ilgili inceleme başlattı.

ASILSIZ İDDİALARA İNCELEME BAŞLATILDI
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek hakkında asılsız istifa haberleri yapanlar ve bu haberleri sosyal medya mecralarında yayarak yatırımcıların zarara uğramasına neden olanlar hakkında inceleme başlatıldı.

Piyasalar üzerinde sarsıcı etkide bulunanlara karşı hukuki süreç başlatıldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Bunlar kasıtlı olarak ortaya atılan iddialar. Ekonomiyi olumsuz etkilemek, şu anda uygulanmakta olan ekonomik program var. Enflasyonu tek haneye düşürmeye yönelik bir çaba var." açıklamasında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<