İnegöl Devlet Hastanesi Yönetimi, “10 Bin Adımda 7 Bölgeyle Türkiye’yi Geziyoruz” sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında hastaneyi Türkiye’nin 7 bölgesine bölerek duvarları 81 ilin fotoğraflarıyla kapladı.
İnegöl Devlet Hastanesi AR-GE ve inovasyon ekibi tarafından tasarlanan ve geliştirilen proje Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyor. İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, dün Kaymakam Ali Akça’nın da katılımı ile düzenlediği basın toplantısında projenin lansmanını gerçekleştirdi.
İNEGÖL DEVLET HASTANESİNİN ÜRÜNÜ
Konu ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan İnegöl Devlet Hastanesi CEO’su Uzm. Dr. Hayrettin Göçmen, “Hastanemizi yataklı servislerde 3 bölüm, polikliniklerde 4 bölüm olarak ayırıp her bir bölüme de bir bölgemizin ismini vererek 7 bölgeye ayırdık. Bu projemizin ismini de ‘7 bölge 10 bin adım’ projesi olarak belirledik. Bu 7 bölgede Türkiye’deki her ilimizden fotoğraflar ve altında o ilin isminin nereden geldiğine dair mitolojik efsaneler ve söylentiler yer almaktadır. Güzel bir çalışmanın ürünü. Sağlık Bakanlığımız bu sene hareketi telkin eden bir eylem başlattı. Bu nedenle hastanemize geldiğinde tüm Türkiye’yi gezmek, görmek isteyen bir kişi 10 bin adım atmış oluyor. Bu nedenle kişilerin hareket etmesine de büyük katkı sağlıyor. Bizim önemsediğimiz projelerden bir tanesi. Vatandaşlarımız ve personelimiz tarafından ilgi gördü. Herkes kendi memleketinden bir takım anıları burada yaşıyor. Kendi memleketinin fotoğraflarını bulup önünde fotoğraf çektiriyor. Güzel bir sosyal hareket oldu. İnşallah halkımıza faydalı olur. Bu projenin başka hastanede olduğunu görmedik. Hastanemizin AR-GE ve inovasyon ekibi tarafından ortaya çıkarılmış bir projedir” dedi.
HASTANEYİ HAYATIN MERKEZİNE TAŞIYAN BİR UYGULAMA
Kaymakam Ali Akça ise, “Şanlıurfa Halfeti’den 1999 yılında ayrılmıştım, 18 yıl olmuş. Devlet Hastanemizin yapmış olduğu bu güzel proje sayesinde daha önce görev yaptığımız güzel bir ilçemizi de böylece anmış ve anılarımızı tazelemiş olduk. Devlet Hastanemizin yaşamın içinden bizlere kesitler sunan projelerini önemsiyorum. İnsanlar hastaneye sadece hastalanarak gelirler duygusunu bir kenara iten, hastaneyi hayatın merkezine taşıyan uygulamalar önemlidir. Bu, hastalıklara yönelik, hastalanan insanların psikolojilerini de kuvvetlendiren bir anlayışa hizmet etmektedir. Bir nevi de şifa sunmaktadır. Birçok hastalığın sebebi olarak stres söylenir. İnsanlarımız hastaneye geldiklerinde kendi hayatlarından kesitler bularak stresten uzak bir ortamla karşılaşıyorlar. Bu açıdan da önem taşıyor. Arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 09.05.2017 16:50