Çevreyi Kirleten Atıklar Sanat Dönüştü

07 Kasım 2015 Cumartesi 19:30 2015-11-07 21:57:09
Çevreyi Kirleten Atıklar Sanat Dönüştü

 Büyükşehir Belediyesi´nin destek verdiği ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm´ sergisi, Merinos Enerji Müzesi´nde açıldı.

banner380
Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm´ sergisi, Merinos Enerji Müzesi´nde açıldı.Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Dr. Mürüvvet Mangut ile Öğretim Görevlisi Neslihan Yürük ve Vildan Amuk nezaretinde öğrenciler tarafından hazırlanan sergi göz kamaştırdı.

Büyükşehir Belediyesi´nin destek verdiği ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri Programı öğrencileri tarafından hazırlanan ‘Atıklar ve Geri Dönüşüm´ sergisi, Merinos Enerji Müzesi´nde düzenlenen törenle izlenime sunuldu. Törene, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas, İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Kültür Sanat Danışmanı ve Müzeler Sorumlusu Ahmet Erdönmez, Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı. Sergi, öğrencilerin atıklarla hazırladıkları elbiselerin sunulduğu defile gösterisiyle başladı.

ÖĞRENCİLERE TAM DESTEK
Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, enerji tüketiminin ve çevre kirliğinin hızla artması, kısıtlı kaynakların bilinçsizce kullanılmasıyla atık ürünlerin yeniden kullanılabilmesinin önem kazandığını söyledi. Projeyle, atık olarak bilinen malzemelerin başka alanlarda kullanılabileceğini göstermeyi amaçladıklarını anlatan Karlık, “Dönüşüm projesi kapsamında İnegöl Meslek Yüksekokulu öğrencileri, çöp olarak doğaya bırakılan malzemelerden giysi tasarımlarıyla defile hazırladı. Sergide 33 eser yer almaktadır. Eserlerde poşet, köpük, folyo kağıdı, fabrika atığı tüller, cips paketleri, soda şişeleri, kavanoz kapakları, su şişeleri, pipet, elektrik kabloları, ilaç tabletleri, cd ve gazete gibi malzemeler kullanılmıştır. Daha yaşanabilir, daha sağlıklı ve yeşil Bursa için öğrencilerimizin çalışmasına destek olduk. Geçtiğimiz aylarda akışkan yataklı çamur yakma tesisisin temellerini attık. Dünyada sadece 4 ülkede olan tesislerin 5´incisini Bursa´ya kazandırıyoruz. Bursa bundan sonra daha güzel bir şehir olacak” dedi.

ÇEVRE DUYARLILIĞI

İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper ise çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla sergiyi hazırladıklarını belirtti. Sergide emeği geçen öğrencileri ve eğitmenleri tebrik eden Alper, “Çevreye karşı herkesin duyarlı olması gerekir. Çevreyi en fazla hor kullanan milletlerden biriyiz. Bu tavır ve algıyı değiştirmek istiyoruz. Çevre bize emanettir. Bu emaneti yeni nesillere de en iyi şekilde bırakmalıyız. Teknolojinin gelişmesiyle çevreye karşı duyarlılık azaldı. Atıklar 200-300 sene boyunca doğaya zarar verebilir, sergiyle bir farkındalık oluşturmak istedik” diye konuştu.

Müdür Alper, serginin hazırlanmasında emeği geçen Tekstil Teknolojisi Program Başkanı Dr. Mürüvvet Mangut ile Öğretim Görevlisi Neslihan Yürük ve Vildan Amuk´a Teşekkür etti.

Konuşmaların ardından 33 eserden oluşan sergi, ziyarete açıldı. Sergi, 6 Ocak tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Son Güncelleme: 07.11.2015 21:57
Anahtar Kelimeler:
InegölHaberInegölhaberMyo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<