İMYO'da Anlamlı Buluşma!

03 Aralık 2015 Perşembe 17:28 2015-12-03 17:44:23
İMYO'da Anlamlı Buluşma!

 Doğa, çevre ve hayvan hakları konusundaki duyarlılığı  artırmak amacıyla, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) ile İnegöl Hayvan Haklarını Koruma Derneği (İDOHA) ve İnegöl Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü işbirliğinde öğrencilere yönelik hayvan sevgisi ve hayvan hakları konusunda seminer ve söyleşi düzenlendi.

banner380
Saat 13.30’da İMYO’nun seminer salonunda HAYKONFED Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Timur Ugan’ın konuşmacı olduğu programa İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş ve İDOHA Üyeleri ile Yüksekokul öğrencileri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan İDOHA Başkanı Nilay Parlar Ateş, “Gençlerimizle bir araya gelmek için yüksekokula adımımız atmış olduk. Burada Timur bey hem bilgilendirme yapacak hemde söyleşi. Hem de doğa sever gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecek projeler üreteceğiz inşallah. Öğrencilerin katılımı oldukça iyi. Geleceğe yönelik öğrencilerimizle güzel projeleri hayata geçireceğiz. İlçemizde hayvan odakları, kuş evleri gibi güzel projeler yapacağız. Katılımdan dolayı mutluyuz.” dedi.
BU FELAKETLER NEDENİYLE CANLI TÜRLERİN TÜMÜ TEHLİKEDE
HAYKONFED Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Timur Ugan, doğa, çevre ve hayvan hakları konusundaki duyarlılığı, farkındalığı artırmak amacıyla bu tür seminerler düzenlediklerini belirterek, “İnsan eliyle gerçekleştirilen felaketlerin önlenmesi için bir çaba gösteriyoruz. Bu felaketler nedeniyle canlı türlerin tümü tehlikede.” Dedi. Hayvan Hakları Federasyonu olarak yapmış oldukları çalışmalarla birçok insanda hayvan sevgisinin oluştuğunu söyleyerek “Bizler hayvan haklarının savunucuları değiliz. İyi bir hayvan hakları savunucusu aynı zamanda en iyi insan hakları koruyucusuyuz. Doğayı yok ederseniz tüm canlıları yok etmeye mahkûm etmiş olursunuz. Hayvan haklarını korurken aynı zamanda bütün doğayı korumaya çalışmalıyız” diye konuştu.
EN ÖNEMLİSİ İNSAN SEVGİSİ
İnsan eliyle doğanın, çevrenin, hayvan türlerinin yok edildiğinin altını çizen Ugan, “Bu yok oluşun önüne geçmek için geçlerimizin özellikle duyarlı olması, doğa, hayvan sevgisiyle, hepsinden önemlisi insan sevgisiyle donatılması bizler açısından çok ama çok önemli.” Şeklinde konuştu.
YUNUSLARIN GİZEMİ
Hayvanların katledildiğini ifade eden Ugan, “Yavruyken yakalanan Yunuslar, yunus parklarına satılır. O parklarda mutlu ifadeleri ile onları dans ederken görürsünüz. Sanki gülüyorlarmış gibidirler ama bir tane Yunusun eğitilmesi için en az 10 yunusun satın alınması gerekir. 9 tanesi bunların eğitimi sırasında ölür. Günde 40 kilometre yüzen Yunuslar, 100 metrekarelik havuzlara kapatılırlar. Çocuklarımız eğlensin diye, birileri para kazansın diye tutsak edilirler. Bizler Türkiye’deki Yunus parklarının da kapatılması için çaba gösteriyoruz.” Dedi.
Katledilen hayvanları tek tek sayan Ugan, “İnsan haklarını savunmayan herhangi birinin çevreyi, doğayı, hayvan haklarını savunması mümkün değildir. İlk önce kalbimizde insana sevgi olacak. Sonra yaradanın bize emanet ettiği doğaya sahip çıkacağız. Birbirimizi sevmezsek hiçbir şeye sahip çıkamayız. En başta barış olmalı. Savaşlar olmamalı. Yaratılan her can için barış olmalı.” İfadelerini kullandı.
Anadolu da yaklaşık il ve ilçeler olmak üzere 200’den fazla yerde HAYTAP’ın konferans düzenlediğini söyleyen Ugan, “Gittiğimiz yerlerde bütün hayvanlara faydalı olmaya çalışıyoruz. Bu işin yürekli gönüllülere ihtiyacı vardır. Bu yürekli gönüller varsa bu iş de büyük başarılar elde edilir” şeklinde konuştu.
BEBEĞİNİ ANNESİNE BIRAKIP BU SEMİNERE KOŞTU
İDOHA öncülüğünde düzenlenen programın organizasyonunu yapan İDOHA Başkanı Nilay Parlar’ın, programın önemine binaen kundaktaki bebeğini annesine bırakıp programa katıldı. Parlar, öğrencilere yönelik önemli bilgiler veren HAYKONFED Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Timur Ugan’ı seminer sonuna kadar pür dikkat dinlediği gözlendi.

Son Güncelleme: 03.12.2015 17:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<