Son günlerde KHK ile İnegöl'ün, il olması konusunda çıkan haberler ve söylentiler, İnegöl´deki emlak fiyatlarını uçurdu. Arazilerde yüzde yüz, daire fiyatlarında ise 50´ye varan artışlar yaşanıyor. İl söylentileriyle birlikte İnegöl´ün il olması halinde emlak satışlarında patlama yaşanacağını düşünerek Ankara, Bursa, Eskişehir gibi büyük illerden gelen vatandaşlar, arazi almak için birbiriyle yarışıyor. 15 temmuz darbe girişiminden Eylül ayı ortalarına kadar durma noktasına gelen emlak satışlarında ekim ayı ile patlama yaşandı.
TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE GÖZLE GÖRÜLÜR YOĞUNLUK
İnegöl Tapu Müdürlüğü işlemlerinde yoğunluk gözlenirken, günlük işlemlerin yüzde 50´sini arazi satışlarının oluşturduğu bildirildi.
BU ARTIŞLARI BİZLER DE İL OLMAYA BAĞLIYORUZ
İnegöl´ün emlak piyasasını değerlendiren İnegöl Emlakçılar Derneği Başkanı Zekai Akyürek, “İnegöl´ün il olması söylentileri, emlak sektöründe fiyat artışlarını da beraberinde getirdi. Bu fiyat artışları şehir içindeki arsalardan daha çok, etrafımızdaki yakın köylerde bulunan arazilerde var. Geçen sene dönümü 10 bin lira 15 bin lira olan araziler, arsalar, şu anda 30 bin liradan, 40 bin liradan aşağı değil. Bunun sebebi il olma söylentileri ve Bursa ve etrafındaki ilçelerde arazi ve arsa fiyatlarının çok yüksek olması. Mustafakemalpaşa, Karacabey, Yenişehir, İznik gibi bölgelerde arsa ve arazi fiyatları çok üst seviyede. İnsanların alma gücü çok zayıf kalıyor o fiyatlar karşısında. İnegöl´ün il olma söylentileri ile beraber, İnegöl´de arsa ve arazi satışları da artmaya başladı. Bu artışları bizler de il olmaya bağlıyoruz. Doğru olması gereken de, emlakçılar olarak İnegöl´ün il olmasından yanayız. İnegöl bir çok ili geride bırakan bir ilçe. Bunda hepimiz hemfikiriz. Yalnız il olmanın avantajları ve dezavantajları da var. Biz o konulara şimdi girmek istemiyoruz. Fakat bizim açımızdan, gayrimenkul sektörünün önü açık, daha verimli, satışların iyi olacağına inanıyorum.” Dedi.
DAİRE FİYATLARI UÇTU
Dairelerdeki artışlarında da yükseldiğini ifade eden Akyürek, “Geçen sene 110, 120 bin bandında satılan daireler, bu sene 200 bin lira bandında. Bu artışın sebebi hem il olma söylentileri hem de arsa. Şu anda İnegöl´de yapılaşma yapılacak arsa bulunamıyor. Vatandaş bin metre yer alıyor, 150 metre inşaat kurabiliyor. İnegöl´de arsa bulunamayınca bu sefer fiyatlar da otomatikman yükseliyor. Fiyat yükselince müteahhit 60 lira düşen arsa payına, şu anda 80 lira veriyor. İnegöl´de 500 bin liraya, 600 bin liraya daire satılıyor. Bunları bizler de biliyoruz. Tabi farklı farklı etkenler daire fiyatlarını arttırdı.” Diye konuştu.
FARKLI İLLERDEN GELİP ARAZİ SATIN ALIYORLAR
Farklı illerden gelip İnegöl´de yatırım yapanların sayısının da arttığını aktaran Akyürek, “Ankara´dan da gelen var İstanbul´dan da gelen var. Özellikle İnegöl konum itibari ile bir merkezde yer alıyor. İstanbul, Ankara gibi düşünürsek olayı biz tam ortada yer alıyoruz. Ortada olduğumuz için yatırımcı bunu iyi çözümlüyor. İnegöl sanayisiyle, ihracatıyla dışarıdaki insanları cezbediyor. Cezbettiği için gayrimenkul ile ilgilenen insanlar, yatırım yapmak için İnegöl´e geliyorlar. Ülkemizde yaşanan o kadar çok olumsuzluğa rağmen sektörümüz durmadı. Yavaşlamalar oldu ama yine satışlar oldu. Şu anda da alışverişler devam ediyor.” ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 13.10.2016 19:02