İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) ile Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Bursa Bölge Müdürlüğü işbirliğinde, DMO´ya ürün satmak isteyen üyelerin yapması gerekenlerin anlatıldığı Tedarik Sistemi Tanıtım toplantısı düzenlendi.
DMO´nun ana statüsünde yer alan ürün gruplarında DMO katalog sistemine girme koşulları ve bu sistemin sağladığı avantajlar DMO uzmanlarınca İTSO üyelerine anlatıldı.
ÜRÜN SATABİLMENİN EN KOLAY YOLU DMO TEDARİKÇİSİ OLMAKTIR
İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk ile üyelerin katıldığı toplantıda sistemi tanıtan DMO Bursa Bölge Müdürü Murat Kaya, Devlet Malzeme Ofisi´nin genişleyen ürün yelpazesi, tedarikçi firma ve ürün sayısının arttırılması, kamu ihtiyaçlarının daha rekabetçi ve daha hızlı bir şekilde karşılanması, tedarik sisteminin iyileştirilmesi ve bu tedarikçi ürün sayısının yerel üreticilerinde sisteme dahil edilmesiyle daha da iyi bir duruma geleceğini belirterek, “Kamu kurum ve kuruluşlarına ürün satabilmenin en kolay ve güvenli yolu DMO tedarikçisi olmaktır. DMO´nun tedariğini yapabileceği mal ve hizmet grupları var. Bunlar aydınlatma cihazları ve ısıtma-soğutma araçları, büro makineleri ve ev aletleri, bilişim ürünleri, bilgisayarlar, yazıcılar, görsel cihazlar, ofis otomasyonu hariç paket program yazılımları, basılı formlar, bildirim ve beyanname çeşitleri, temizlik malzemeleri ile temizlik araç ve ekipmanları. Kırtasiye ve büro malzemeleri, büro mefruşatı, kağıt, karton, mukavva mamulleri, giyim eşyaları ve tamamlayıcı aksesuarlar. Taşıt ve iş makineleri bisiklet dahil, nakil vasıtalarının iç ve dış lastikleri ile aküleri, tıbbi cihazlar ve hastane mefruşatı. DMO hukuki yapısının sağladığı kolaylıklar sayesinde, kamu kuruluşlarının çok sayıda ürün ihtiyacının kısa sürede karşılanmasını sağlamakta, tedarikçi firmalara da ödemeler çok kısa sürede gerçekleştirilmekte olup, hem kamu kesimine hem de mal satan özel sektör kuruluşlarına uygulamada birçok kolaylıklar getirmektedir” dedi.
BİR HAFTA İÇERİSİNDE ÜRÜN BEDELİ FİRMAYA ÖDENİYOR
Tedarik sistemiyle kamu ihtiyaçlarının yerli üretimle karşılanması ve kamu kaynaklarının etkin ve doğru bir şekilde yerli üreticiye ulaşmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, “DMO kataloğun da yer almanın bazı avantajları var. Her alım için ihale yapmak yerine taleplerin doğrudan sipariş edilmesi sağlanıyor. Ayrıca yurt çapında firma bilinilirliğini artırması da avantajlar arasında. Müşteri memnuniyeti çerçevesinde, katalogda yer alan ürünlerinin yanı sıra firmadan başka ürünlerinde talep edilebilecek olması, elektronik satış sitemizde yayınlanan ürünlerinin herhangi bir tanıtım yapılmasına gerek kalmaksızın müşterilerimizce talep edilmesi, firmanın DMO´da elde edeceği başarı sayesinde yeni bularak üretimlerini geliştirme olanaklarına sahip olabilecekleri, teslim-tesellüm ve faturalama işlemlerinin basit anlaşılabilir ve kolay olması, en önemlisi de teslimatın yapılarak faturanın DMO´ya teslimini müteakip bir hafta içerisinde ürün bedelinin firmaya ödenmesi avantajları var. İlk defa katalogda yer almak için müracaat etme dönemleri ise Şubat, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarındadır. Önceliklerimiz e-tedarik sisteminin kurulması, tedarik hizmetlerinde şeffaflık, hesap verebilirlik, etkinlik ve rekabet ortamının geliştirilmesi, ürünlerin standart kalitede ve uygun fiyatla tedarikinin sağlanması, referans fiyatlar oluşturmak suretiyle tüm kamu alımlarındaki tasarruf oranının artırılması ve DMO´nun kamu alımları içerisindeki payı ile kamu maliyesine yaptığı katkı ve sağladığı tasarrufun artırılmasıdır” şeklinde konuştu.
Son Güncelleme: 12.01.2017 19:22