Dünyaca ünlü tasarımcıların yanı sıra 10 farklı üniversiteden 32 öğrencinin katılımıyla ikincisi bu yıl yapılan I´m Design organizasyonunda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor.
Dört gün boyunca İnegöl´de konaklayacak olan katılımcılar, ünlü tasarımcıların yönetiminde, projenin ana sponsoru olan Starwood firmasında çalışmalarını sürdürüyorlar. Gün boyu devam eden çalışmalarda öğrenciler, ilk olarak gruplara ayrıldı. Ardından her bir grup, tasarlayacakları masanın yapımında kullanılacak olan malzemeleri seçti. Daha sonra öğrenciler ‘masanın´ ilk çizimlerini gerçekleştirmeye başladı.
“KARAR VERMEDE ETKİLİ OLACAK BİR ETKİNLİK”
İlk yılki etkinliğe de katıldığını söyleyen Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Lisans öğrencisi Elmas Güneş, “Geçen seneki workshopa da katılmıştım. Geçen senekine göre daha belirli ve düzenli gibi görünüyor bu yılki etkinlik. Ben akademik düşündüğüm için beni ilgilendirmeyebilir ama bu etkinlik, birçok arkadaşımı İnegöl´de çalışmaya teşvik edebilir diye düşünüyorum” dedi.
“NETWORK SAĞLAYACAK”
İzmir Ekonomi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü öğrencisi Volkan Çalışıyor´da, bu etkinliğe bu yıl ilk defa katıldığını söyleyerek şunları kaydetti: “Türkiye´nin farklı yerlerinden gelen fikirlerin karışarak ortaya ürün çıkarmasını sağlayan bir program olduğunu düşünüyorum. İzmir´de iken merak ediyordum bu programı. Hocalarımızın yönlendirmesiyle bu etkinlikten haberimiz oldu. Kendi yönelmek istediğim alan olarak kişiye özel tasarım düşünüyorum. Ama benim en önem verdiğim şeylerden birisi network. Burada tanıştığım insanların düşünceleriyle benim fikirlerimin karışması beni çok etkileyecek. Devamında da göreceğiz ne olacağını. Daha lüks ve daha nokta atışı olacak benim yapacağım iş.”
Projenin amacı hakkında bilgiler veren İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Ertan Demirkan ise, “Temel amaç geçen yıl başlayan ve İnegöl´ü ve İnegöl mobilyasını gençlere tanıtmak ve gençleri de İnegöl´e tanıtmak” dedi.
“İNEGÖL SOFRASI´ KURULACAK”
Etkinliğin sonunda her bir grubun bir masa tasarlayacağını belirten Ertan Demirkan şöyle konuştu: “Burada 10 üniversiteden gelen öğrencileri karma gruplara ayırdık. Yapmaya çalıştığımız şey, bütün öğrencileri farklı birer masa tasarlatmak. Workshopun adı da ‘İnegöl Sofrası´ ama sofrayı sadece üzerindeki yiyecekler ve tabaklar ve benzeri olarak değil de oturanıyla, misafiriyle, kullananıyla, masasıyla yani bir bütün olarak ele alıyoruz. En sonunda da her biri bağımsız olan bu masalar bir araya gelerek bütün büyük bir masa oluşturacaklar. Bizim geleneksel sofra kültürümüz aslında bütün kültürlerde var, sofranın kutsallığı, sofrada bir ara geleme paylaşımları gibi. İşte büyük bir masa oluşturamaya çalışıyoruz. Her bir öğrenci grubunun farklı teması ve farklı bir anahtar kelimesi var. O anahtar kelimeden yola çıkarak kendi masalarını tasarlayacaklar. Burada yapacakları şey kendinden önceki masayı da sonraki masayı da göz önünde bulunduracaklar; çünkü eninde sonunda bir araya gelecekler. Böylelikle hem bireysel bir tasarım çıkacak ortaya hem de hep beraber aynı dili konuşabilen büyük zemin oluşturulacak. Bu arada bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Güzel de bir şey oluyor. Ayrıca bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta İMOS olmak üzere tüm paydaşlara da teşekkür etmek gerekiyor; böyle önemli bir çalışmaya imza attıkları için.”
Son Güncelleme: 25.03.2016 10:03