İnegöllü çiftçilere "Kaliteli Patetes" üretimi anlatıldı

06 Şubat 2016 Cumartesi 11:04 2016-02-06 11:09:43
İnegöllü çiftçilere "Kaliteli Patetes" üretimi anlatıldı

 Patates üretiminin önemli merkezlerinden olan İnegöl´de, İnegöl Ziraat Odası, kaliteli Patates üretimi için kolları sıvadı. İlk adımda, İnegöl´de patates üretimi yapan çiftçilere yönelik kaliteli ürün konusunda önemli bilgiler verildi.

banner380
İnegöl Ziraat Odasının üst katındaki İnegöl Muhtarlar Derneği lokalinde düzenlenen seminere patates üreticisi çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Seminerin açılış konuşmasını yapan özel bir firmanın Ziraat Mühendisi Hayri Ayrancı, “Patates firması olarak ünlü cips firmalarına üretim yapıyoruz. Sizlerde ithal edilen patates tohumlarını toprakla buluşturuyorsunuz. Patates üretiminde kaliteli ve sağlıklı ürün yetiştirmek ön planda geliyor” diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Necmi İnan ise, “30 yıldan bu yana patates sektöründeyim. Durmadan değişik üretimler yapıyoruz. Patatesin insan beslenmesi yönünden dünyada ve ülkemizde önemli yeri bulunmaktadır. Türkiye´de son yıllarda kaliteli tohumluk kullanımı ve üretim tekniklerinin iyileştirilmesi sonucunda artan verime bağlı olarak patates üretimi de gelişme göstermiştir. Patates ılıman ve serin iklim bitkisi olması, yetişme mevsimi boyunca 15-20 derece ortalama sıcaklık isteği ve toprak isteği yönüne uygun alanlarda yetiştirildi. Ülkemizde 4 milyon ton patates üretimi yapılmakta olup, ortalama verimi ise 3160 kg/dekardır” diye konuştu.

Üreticiler, patates tarımı, tarla hazırlığı ve dikim zamanı, çeşit seçimi, sulama ve sulama yöntemleri, gübreleme, patates hastalıkları ve zararlıları, patatesin kullanım alanları, tohumluk kalitesi ve seçimi, tohumluğun yenilenmesi, yetiştirme ürünlerine göre patates çeşitleri, tohumluğun dikime hazırlanması, patateste tohumluk ve hasat, depolama ve pazarlama konularında bilgilendirildi.

Son Güncelleme: 06.02.2016 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<