Kurtuluş Şenlikleri Halhalca Şehitliğinde Son Buldu

09 Eylül 2024 Pazartesi 11:21
Kurtuluş Şenlikleri Halhalca Şehitliğinde Son Buldu

İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılında “Zaferden Kurtuluşa” sloganıyla 10 gün boyunca devam eden etkinlikler, Pazar günü Halhalca Şehitliğinde yapılan halk yürüyüşü ve kros yarışması ile sona erdi.

banner380

6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 102’nci yılı etkinlikleri bu yıl İnegöl Belediyesi organizasyonuyla 30 Ağustos Zafer Bayramından başlayarak 8 Eylül Pazar gününe kadar 10 gün boyunca devam etti. Zaferden Kurtuluşa sloganıyla her gün farklı bir etkinlikle ilçe halkının buluştuğu organizasyonlarda kültür sanattan spora pek çok farklı alanda programlar yapıldı.

İNEGÖL ŞEHİTLERİ ANISINA YÜRÜDÜ

Zaferden Kurtuluşa etkinliklerinin finali ise 8 Eylül Pazar günü Halhalca Şehitliği bölgesinde gerçekleştirildi. Kurtuluş mücadelesinin verildiği dönemde en kanlı çatışmaların yaşandığı ve onlarca şehidin verildiği Mustafatepe’den Halhalca Şehitliğine 4 kilometrelik alanda halk yürüyüşü ve kros yarışması düzenledi. Sabah 09.30’da başlayan Zaferden Kurtuluşa Halk Yürüyüşü ve Kros Yarışması etkinliğine yağışlı havaya rağmen ilçe halkının ilgisi yoğun oldu. Şehitlerimizin açtığı yolda, kurtuluşun 102’nci yılı anısına yürüyen İnegöl halkına Kaymakam Eren Arslan ile Belediye Başkanı Alper Taban da eşlik etti.

Yürüyüş sonunda Halhalca Şehitliğinde kros yarışmasında dereceye girenler için ödül töreni düzenlendi. Protokol üyeleri, madalyalarını alan yarışmacılar ve vatandaşlar daha sonra şehitlikte dualar etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<