Yıldırım gazetesi köşe yazarı Uğur Bayram “Ne İstiyorsunuz İnegöl´den” başlığıyla, Kasım ayında düzenlenmesi planlanan İnegöl MODEF Expo Fuarının 17-22 Ekim´e çekilmesini köşesine taşıdı.
7-12 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan MODEF EXPO FUARI 17-22 Ekim tarihlerine geri çekildi. Sebebi ise “MOSDER ve CNR´ın aynı tarihlerde fuar yapmak istemesi” olarak açıklandı.
MOSDER ve CNR´ın bu davranışı hiçbir şekilde etik değildir. İnegöl Mobilyasının büyümesi memleketin büyümesidir. İnegöl mobilyasının gelişimi memleket ekonomisinin gelişimidir.
İnegöl Mobilya Fuarı ile ısrarla aynı tarihlerde fuar yapma isteği İnegöl ekonomisine kilit vurma isteğidir. Bu kabul edilemezdir.
MODEF Başkanı Yavuz Uğurdağ, “MOSDER ve CNR´ın İnegöl´de yapılacak MODEF EXPO FUARI ile aynı tarihlerde İstanbul´da fuar yapması art niyet ve ahlaksızlıktır” diyerek konuyu özetledi.
MOSDER ve CNR´ın bu art niyetli girişimini İnegöl Fuarını erkene alarak def eden MODEF yönetim kurulunu ve Başkan Yavuz Uğurdağ´ı da tebrik ediyorum.
**************
KAHROLSUN BİSTRO CAFELER
YAŞASIN CAMİİ BAHÇESİNDEKİ ÇAY
OCAKLARI
Su yolu camiinin içinde bulunan çay ocağı için yıkım kararı alınmış. Buradaki çay ocağı yasal mıdır değil midir bilmiyorum. Bu yüzden o kahvehanenin yıkım kararı ile ilgili yorum yapamamam.
Ancak son dönemde camii bahçelerinde açılan çay ocaklarını destekliyorum. Özellikle yaz gecelerinde camii cemaati ve mahalle sakinleri için buluşma merkezi oluyor. Ramazan gecelerinde ise teravih öncesi ve sonrası sohbetin tadına doyum olmuyor.
Camii ve civarı hareketleniyor ki bu da bir Müslüman beldesine çok yakışıyor.
**************
SURİYELİLERE ALIŞMAYA BAŞLASAK MI ARTIK
Türkiye´de resmî rakamlara göre sayıları 3.5 milyonu bulan Suriyelilerin durumunu İnsani Gelişme Vakfı ve IPSOS araştırdı. 10 ilde yapılan araştırma Suriyelilerin yüzde 64´ünün geleceğe umutla baktığını, yüzde 52´sinin ise geleceğini Türkiye´de gördüğünü gösterirken, kayıt dışı, ucuz işgücü olarak çalıştırılan Suriyelilerin günlük satın alma gücünün ise 2 doların altında olduğu gerçeğini ortaya koydu.
Araştırmaya göre Türkiye´deki Suriyeli mültecilerin yüzde 74´ü Türk vatandaşlığı istiyor, bu oran 15-17 yaş grubunda yüzde 80´e kadar çıkıyor.
Suriyelilerin yüzde 52´si kendinin ve ailesinin geleceğini Türkiye´de görüyor, yaklaşık yüzde 45´iyse “Suriyeli olduğum için buradaki halk beni dışlıyor” diyor.
“İmkanım olsa bir Avrupa ülkesine taşınmak istiyorum” diyenlerin oranı yüzde 42, “kesinlikle istemem” diyenlerse yüzde 44 gibi önemli bir kesim.
“Çocuklarımın Türkiye´de hayatına devam etmesini istiyorum” diyenlerin oranı yüzde 52.
Araştırma sonuçları şunu gösteriyor.
Suriye´de barış sağlansa bile çoğunluk gitmeyecek.
Suriyelilere alışmaya başlasak iyi olacak galiba.
**************
BU HAVUZ PROBLEMİNİ KİMSE ÇÖZEMİYOR
İnegöl´de X mahallesinin Y sokağında bir apartmanın birinci katını meçhul Suriyeli satın alır. Aynı Suriyeli evi başka Suriyelilere kişi başı 150 liradan kiraya verir.
Kiraya verdiği evde 18 kişi kaldığına göre, memleketin durumu ne haldedir?
**************
Velhasıl...
İnegöl Mobilyası bu girişimcilik ruhuyla, bu çalışkanlıkla, bu azimle, bu başarılı yöneticilerle değerini her geçen gün yükseltecektir.