Öğrencilerle öğretmenler yer değiştirdi

22 Ocak 2016 Cuma 10:32 2016-01-22 10:37:00
Öğrencilerle öğretmenler yer değiştirdi

 Gaziosmanpaşa İlkokulunda öğrenciler, Değerler Eğitimi projesi kapsamında “Empati” başlıklı programda bir günlüğüne okul idarecileri ve öğretmenlerin yerine geçerek sorumluluk bilincini yaşayarak öğrendiler.

banner380
“Empati” başlıklı programda bir günlüğüne öğretmenlerin yerine geçen öğrenciler, kendi arkadaşlarına ders anlatarak, ödev verdiler. Müdür ve Müdür Yardımcılarının yerine geçen öğrenciler ise, okul yöneticilerine kendi odalarında çay ısmarladılar.

Değerler Eğitimi projesi hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa İlkokulu Müdürü Mustafa Zengin, “Çocuklarımızın ulusal ve evrensel insani değerlere sahip olarak ilk eğitimlerini tamamlamaları ve sağlıklı kişilik özellikleri edinmeleri amacı ile Değerler Eğitimi projesini okulumuzda ciddiyetle uygulamaktayız. Değerler eğitimi, başlı başına bir müfredat değildir. Mevcut müfredatın bir parçasıdır. Bu nedenle değerler eğitimini destekleyen tüm çalışmalar müfredata entegre edilmektedir. Amacımız, çocuklarımızın sosyal ve duygusal gelişimini desteklemek, onlara etik-evrensel ve geleneksel insani değerleri kazandırmaktır. Milli Eğitim Bakanlığının başlattığı proje kapsamında ilçemiz Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hazırladığı plan dahilinde her ay farklı bir değerimizi işlemeye, farklı ve dikkat çekici faaliyetlerle öğrencilerimizin o değeri benimsetmeye gayret ediyoruz. Proje kapsamında Empati değerini işlediğimiz bu ay ki etkinliklerimiz ve çalışmalarımız örnek olacak nitelikte ve değerdedir. Fakat Değerler Eğitimi okulla sınırlı değildir. Bu eğitimin başarıya ulaşması, okul ve aile işbirliğiyle gerçekleşecek bir çalışmayla mümkündür. Bunun için okulda yapılan çalışmaların evde de desteklenmesi önemlidir. Bir kişinin kendisini karşısındaki kişinin yerine koyarak olaylara onun bakış açısıyla bakması, o kişinin duygularını ve düşüncelerini doğru olarak anlaması, hissetmesi ve bu durumu ona iletmesi sürecine empati adı verilir” dedi.

Her insan dünyaya, kendine özgü bir bakış tarzıyla baktığını belirten Zengin, “Eğer bir insanı anlamak istiyorsak, dünyaya onun bakış tarzıyla bakmalı, gerçekleştirmek için de empati kurmak istediğimiz kişinin rolüne girmeli, onun yerine geçerek adeta olaylara onun gözlüklerinin gerisinden bakmalıyız. Her insanın hatta her canlının olaylara kendine özgü bir bakış açısı vardır. Dışardan baktığımızda bunu göremeyiz ve bu yüzden de onun bazı davranışlarına anlam veremeyiz. Kendimizi karşıdakinin yerine koyup olaylara onun gözüyle bakabilirsek, ancak bu durumda onun duygularını ve düşüncelerini anlamamız, dolayısıyla da davranışlarına anlam vermemiz mümkün olur. Okulumuz Değerler Eğitimi komisyonumuz, bu ay öğrencilerimiz öğretmenlerinin, okul müdürünün, müdür yardımcısının, nöbetçi öğretmenlerin görevlerini bir günlüğüne üstlenerek onların yaşadıklarını anlama ve arkadaşlarıyla izlenimlerini paylaşma çalışması yapmalarını sağladı. Öğrencilerimiz bir günlüğüne de olsa okulun tüm işleyişini ele aldılar. Bizde yaptığımız etkinliklerle öğrencilerimize olaylara başkalarının gözüyle bakmayı ve onları anlamalarına yardımcı olmaya çalıştık. Bu davranışı bir yaşam biçimi olarak benimsemelerini sağlamaya çalıştık. Empati değerinin öğrencilerimize kazandırılmasında gayret gösteren tüm öğretmen arkadaşlara ve çalışmalara katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 22.01.2016 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<