Bursa dahil 31 ilde 176 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı

25 Ekim 2024 Cuma 10:52
Bursa dahil 31 ilde 176 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa dahil 31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG yönelik düzenlenen "GÜRZ-20" operasyonlarında 176 şüpheli terör örgütü mensubunun yakalandığını duyurdu.

Bakan Yerlikaya'nın paylaşımı şöyle;

31 ilde PKK/KCK-PYD/YPG yönelik düzenlenen "GÜRZ-20" operasyonlarında 176 şüpheli terör örgütü mensubu yakalandı. 

Milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlüklerince Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Hakkâri, Hatay, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kars, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Nevşehir, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tunceli ve Van'da düzenlenen operasyonlarda şüphelilerin;

Terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri,

Terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde bulundukları,

Terör örgütüne finans sağladıkları,

Sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları,

Yol kapama, lastik yakma, taş/havai fişek/molotofkokteyli atma şeklinde kanunsuz gösterilere katıldıkları tespit edildi.

Operasyonlar sonucu:

Çok sayıda ruhsatsız tabanca, ruhsatsız av tüfeği,

Çok miktarda uyuşturucu madde ile Örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

banner380

Operasyonları koordine eden Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<