İnegöl Müstakil Üniversiteyi Hak Ediyor

16 Ağustos 2017 Çarşamba 16:19 2017-08-16 16:37:56
İnegöl Müstakil Üniversiteyi Hak Ediyor

Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesinde İşletme Fakültesi ve MYO’nun bulunduğu 40 dönümlük alanda yapılan düzenleme çalışmaları yerleşkenin çehresini değiştirdi. Müstakil bir üniversite havası kazanan yerleşkede çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “İnegöl 256 bin nüfusuyla, 3 tane organize sanayi bölgesiyle, köfte, mobilya, kaplıca gibi değerleriyle yaşanılası bir şehir. Gönül rahatlığı içerisinde öğrencilerimiz İnegöl’ümüze gelebilirler, eğitimlerini devam ettirebilirler” dedi.

Müstakil bir üniversiteye kavuşmak için ciddi atılımların yapıldığı İnegöl’de, Uludağ Üniversitesi’ne bağlı İşletme Fakültesi ve Meslek Yüksek Okulu’nun bulunduğu İnegöl Yerleşkesi, İnegöl Belediyesi başta olmak üzere Ticaret ve Sanayi Odası, İşletme Fakültesi ile STK ve işadamlarının katkılarıyla hayata geçirilen düzenleme çalışmalarıyla yeni bir görünüme kavuştu. 40 dönümlük alanda yapılan düzenleme çalışmalarıyla yerleşke; sosyal alanlardan spor alanlarına, yerleşkenin giriş kapısından Anfi tiyatrosuna varana kadar birçok uygulama ile muazzam bir görünüme kavuştu.

ÖĞRENCİLER VE AİLELER HAYRAN KALIYOR
Öğrencilere modern ve eksiksiz bir eğitim imkanı sunacak yerleşke, yeni kayıt için gelen öğrenciler ve ailelerinden de büyük beğeni toplarken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş çalışmaların tamamlanma noktasında geldiği yerleşkede incelemelerde bulundu.Belediye Başkanı Alinur Aktaş, öğrencilerin yenilenen kampüs alanıyla daha güzel bir ortam içerisinde eğitimlerini alma imkanına sahip olacaklarını söyledi.

“MÜSTAKİL ÜNİVERSİTEYE GİDEN YOLDA MİHENK TAŞIMIZ OLACAK”
İnceleme sırasında bir açıklama yapan Başkan Aktaş, kampüs alanında yapılan çalışmaları incelemek üzere bir araya geldiklerini ifade ederek “İnegöl Belediyesi olarak bazen bizzat kendimiz yaparak, bazen Büyükşehir Belediyemizden destek alarak, bazen de STK’larımızın destek ve katkılarıyla şehrin caddesini sokağını, köyden dönüşen mahallesini, merkezini, ticaretini, ekonomisini bu manada şekillendirmeye ve katkı vermeye çalışıyoruz. Bugün de İnegöl’ümüzün yüz akı olan hem Uludağ Üniversitesi’ne bağlı İşletme Fakültemiz hem de Meslek Yüksek Okulumuzdayız. İnşallah müstakil üniversiteye giden yolda bizim mihenk taşımız olan yaklaşık 40 dönümlük kampüs alanımızda yapılan çalışmaları yerinde incelemek için bir aradayız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA İNEGÖL’E GELEBİLİR”
Açıklamasında öğrenciler ve ailelerine de seslenen Aktaş, “Aynı zamanda şuanda kayıt dönemi içerisindeyiz. Buradan tüm ailelere ve tüm İnegöl’ü tercih edenlere şunu vurgulamak istiyoruz; İnegöl 256 bin nüfusuyla, 3 tane organize sanayi bölgesiyle, köfte, mobilya, kaplıca gibi değerleriyle yaşanılası bir şehir. Dolayısıyla gönül rahatlığı içerisinde öğrencilerimiz İnegöl’ümüze gelebilirler, gönül rahatlığıyla eğitimlerini devam ettirebilirler. İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası, yine İşletme Fakültesi Dekanlığımız ve beraberinde STK’larımızın ve işadamlarımızın destekleriyle buradaki düzenleme çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor ve inşallah geldiklerinde daha güzel bir kampüs alanı bulacaklar. Burada daha güzel bir ortam içerisinde eğitimlerini alma imkanına sahip olacaklar” diye konuştu.

banner380

FARKINDALIK OLUŞTURAN BİR YER OLMAYA BAŞLADI
İnegöl yerleşkesinin giriş kapısından içerisindeki değişimiyle farkındalık oluşturan bir yer haline gelmeye başladığını da vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu: “Ayrıca dışarıda da İnegöl Belediyesi’nin hummalı bir çalışması var. Özellikle ilk giriş kapısı üniversitelerde ilk intibahın oluşması adına çok önemli. Onu değiştirmeye çalıştık. Beraberinde eski dış duvarlar 450 metre uzunluğunda yıkılarak yenilendi. Panel çit uygulaması yapıldı, alt yapı sil baştan ele alındı, 400 metre civarında yağmur suyu giderleri yapıldı, sosyal yaşamı renklendirmek için Anfi tiyatro, basketbol ve voleybol sahaları gibi alanlar inşa edildi. 16 bin 500 m2 alanda da çimleme çalışması yapıldı. Yine 12 bin m2’de parke taşı uygulaması yapıldı. Eski taşlar tamir edildi ve çalışmalar hakeza devam ediyor.”

AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİN RAHAT BİR ŞEKİLDE HAYATLARINI İDAME ETTİRMELERİ
Başkan Aktaş, burada yapılan çalışmalarla amaçlarının gelen öğrencilerin eğitim öğretimleri devam ederken bir yandan da sosyal alan olarak değerlendirebilecekleri alanlar oluşturmak ve rahat bir şekilde hayatlarını idame ettirmelerini sağlamak olduğuna dikkat çekti.

İNEGÖL MÜSTAKİL ÜNİVERSİTEYİ HAK EDİYOR
İnegöl’ün müstakil bir üniversiteyi hak ettiğini düşündüklerini ve bu doğrultuda çalışmalar yaptıklarının da altını çizen Aktaş, “Bu isteğimizi de ortaya üst perdeden koyduk. İnşallah bu 40 dönümlük alan bu işin başlangıç noktası olacak. Ama daha sonraki vizyon hedefin de ne olduğunu ortaya koyduk. Bu çalışma İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ile İnegöl İşletme Fakültesi öncülüğünde başladı. Bu noktada burada bir ortak konsorsiyum oluşturarak oluşturularak bu çalışma hayata geçirildi. Çünkü biliyoruz ki Üniversitenin şehrin sosyokültürel hayatına, ticaretine, ekonomisine velhasıl bütün alanlarına çok ciddi katkısı var. İnegöl’ün gelişmişliğine çok ciddi katkısı var. Ben çok değerli Kent Konseyi Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Özellikle bu çalışmalarla alakalı bizleri teşvik etti, destek oldu. Projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Amacımız inşallah bayram sonrası okulların açıldığı tarihe eksiksiz yetiştirmek” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 16.08.2017 16:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<