Kozluca Süt Toplama Merkezi Törenle Açıldı

12 Temmuz 2017 Çarşamba 20:12 2017-07-12 20:13:02
Kozluca Süt Toplama Merkezi Törenle Açıldı

 İnegöl Belediyesi’nin Kozluca Mahallesi’nde hayata geçirdiği Süt Toplama Merkezi, düzenlenen törenle açıldı. Üreticiye destek, tüketiciye ise süte daha sağlıklı şekilde ulaşma imkanı sağlayan merkezin açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kırsal alandaki nüfusun hızla azaldığına dikkat çekerek tarımın güçlenmesi gerektiğini vurguladı.

banner380
Kırsal mahallelere yönelik bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda yatırımlarını sürdüren İnegöl Belediyesi, hayvan yetiştiriciliğinin yoğunlukta olduğu Kozluca Mahallesi’nde üreticiye destek, tüketicinin de daha sağlıklı süte ulaşması adına hayata geçirdiği Kozluca Süt Toplama Merkezi, bugün düzenlenen törenle açıldı. 11.30’da gerçekleştirilen açılışa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Başkan Yardımcıları Alper Taban, Adil Kansu ve Eşref Yiğit, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli, Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ile çok sayıda davetli ve mahalle sakinleri katıldı.

365 GÜN KULLANILACAK BİR TESİS YAPILDI
Törenin açılış konuşmasını yapan Kozluca Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı İbrahim Bayram, mahallelerinin geçimini çoğunlukla buğday, çerezlik ayçekirdeği ve hayvancılıkla sağlayan bir yerleşim yeri olduğunu söyledi. Hayvancılık deyince de akla ilk olarak süt üretimi geldiğini kaydeden Bayram, “Süt, toplaması ve soğutulması özen isteyen bir gıda maddesi. Bu sebepten aksaklık olmadan toplanıp en kısa sürede soğutulması gerekmektedir. 2007 yılından bu zamana kadar süt toplama merkezi köy merkezinde yaklaşık 18 metrekare olan bir yerde hizmet vermekteydi. Fakat köy meydanının dar olması, giriş çıkışın daralmasından dolayı tankerlerin giriş ve çıkışlarında sıkıntılar çekmekteydik. Sağ olsun Belediye Başkanımız bu sıkıntıyı gördü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden izin alınarak Süt Toplama Merkezini buraya inşa ettirdi. Süt üretimi sürekli olduğu için yılın 365 günü sabah akşam kapısının açıldığı bir yer. Sürekli üreten ve üretime destek veren bir yer. Belediyemize üretime ve tarıma verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Bu hizmetin buraya açılmasında emeği olan başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a, başkan yardımcılarımıza ve herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BU MERKEZLER HEM ÜRETİCİ İÇİN HEM TÜKETİCİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ
Açılış töreninde Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve İnegöl Süt Üreticileri Birliği Başkanı Şaban Çetizli de kısa bir selamlama konuşması yaptı. Burada yapılan merkezin dışarıdan bakıldığında çok gerekli görülmese de işin içerisinde olan insanlar için çok önemli olduğuna vurgu yapan Çetizli, “Yapılan hizmetin çok değerli olduğunu belirtmek istiyorum. İnegöl’de birkaç mahallede değil, birçok mahallede bu hizmet yapılıyor. Belediye Başkanımıza bu konuda iki mahalleyi de ifade ettik. Kendisi de belediye olarak üreticimizin yanında olduğunu belirtti. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu merkezimizin burada açılması çok önemli. Köyümüzün eski merkezinde hijyen konusunda sıkıntı vardı. 2018 yılında Bakanlığımızın hijyen konusunda ciddi çalışmaları var. Her süt alınmayacak, her süt pazarlanmayacak. Bu açıdan belediyemize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

BU ZENGİNLİKLERİ BAŞKA YERLERDE DE DUYURMAK LAZIM
Açılış töreni öncesi son konuşmayı ise Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptı. Törene katılanlara hoş geldiniz dileklerini ileterek konuşmasına başlayan Aktaş, “İnegöl bizim vatanımız, İnegöl bizim her şeyimiz. Köyüyle, kırsal mahallesiyle, şehir merkeziyle toplamda 116 mahallesiyle İnegöl Allah’a hamdolsun çok bereketli bir memleket. Bunu her gittiğim ortamda ifade ediyorum; Anadolu’dan birçok Belediye Başkanı arkadaşımız ile görüşüyorum, Allah’a hamdolsun onların konuştuklarıyla bizim konuştuklarımız çok farklı. Biz yeni projeler peşinde koşuyoruz, pastamızı büyütmeye çalışıyoruz, tarımda, sanayide daha iyi şeyleri yapmayı konuşuyoruz ama onlar bizim 20 sene 30 sene önce konuştuğumuz konuları daha yeni yeni konuşuyorlar. Birlik ve beraberlik olursa tüm samimiyetimle söylüyorum başaramayacağımız hiçbir yol ve mesafe yoktur. Yeter ki birlik ve beraberlik olsun. Rakamsal anlamda İnegöl Belediyesi için küçük rakamlı yatırımlardan bir tanesi, hatta Başkanım açılışı yapmaya gerek var mı dediler. Ben kesinlikle yapalım dedim. O büyük montanlı projelere göre daha çok bunu yapalım, çünkü bir farkındalık oluşturalım bir şeye dikkat çekelim istedik. Biz de böyle bir zenginlik varsa bu zenginliği başka yerlere anlatmamız lazım” dedi.

13 YILDIR TEK GAYEMİZ İNEGÖL OLDU
“İnegöl Belediyesi olarak halkımızdan aldığımız güçle halkımıza efendi değil hizmetkar olmak için ilk günden beri hizmet aşkıyla koşturuyoruz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Başkan Aktaş, şöyle devam etti: “Burada gerçekten zengin bir şehir var, burada gerçekten hareketli bir şehir var ve bu hareketli şehirde de hareketli olmak gerekiyor. Sadece Belediyesiyle değil bütün kurum ve kuruluşlarıyla hareketli olmak gerekiyor. İnegöl 116 mahalleden ibaret. Bizim 30-40 kilometre uzaklıkta kırsal mahallelerimiz var, hizmet bekleyen yerlerimiz var. Asfaltıyla, alt yapısıyla, tarımla alakalı yatırımlarıyla, mahalle konaklarıyla çocuk parklarıyla, farklı çalışmalarıyla hepsinin kendine göre ihtiyaçları var. Ne dedik başlarken, şehirde ne varsa köyde de aynılarının olması gerekiyor. 13 yıl boyunca tek düşüncemiz, tek gayemiz İnegöl oldu. Ben İnegöl ile yatıyorum, İnegöl ile kalkıyorum. Rüyalarımda İnegöl’ü görüyorum çünkü Allah nasip etti ve 13 yıldır bu şehre Belediye Başkanlığı yapıyorum. İnegöl’de bir sorunu daha halledersek büyük bir heyecan ve haz duyuyorum. Birçok alanda ve birçok noktada çalışıyoruz. Kentin her noktasına dokunmaya çalışıyoruz. Vizyon projeler bir bir yükseliyor. Can dostlarımıza sıcak bir yuva olacak Sahipsiz Hayvanları Bakım ve Tedavi Merkezimiz bölgenin en mükemmel merkezlerinden biri oluyor. Şuanda yüzde 80’lerde. Ülkemiz ve ilçemizin ilk kadın milletvekillerinden olan Şekibe İnsel adına Doğal Yaşam Çiftliğimiz de yüzde 70-80’lerde. Akıncılar ve Kurşunlu’da Ürün Toplama Merkezleri yaptık. Kurşunlu Ürün Toplama Merkezimizin açılışını bu ay sonu yapacağız. Şehir merkezinde yapımı devam eden ve eski Belediye Başkanımız Mehmet Çıracı’nın adını verdiğimiz katlı otoparkımız hızla ilerliyor. Akhisar Mahallemizde devam eden kapalı semt pazaryerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. DOSTUM’daki kamp eğitim merkezimiz ve çocuklarımız için yaptığımız Ayçiçeği Masal Köyü Parkımız da aynı şekilde. Beşinci Mevsim Kültür Sanat Merkezi’mizi de Cumartesi günü açıyoruz inşallah. Bunları yaparken hem İnegöl Belediyesi’nin hem Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gücünü kullanmaya çalışıyoruz.”

KIRSAL MAHALLELERE HİZMET YAĞIYOR
İnegöl Belediyesi’nin kırsal mahallelere yönelik hizmetlerinden de söz eden Aktaş, “Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz 2014 seçimleriyle birlikte kurulan bir Müdürlüğümüz. Biz 2014 yılına kadar İnegöl merkezi hariç bir traktör kum verme yetkisine sahip değildik. Allah’a hamdolsun çalışmadığımız, gayret göstermediğimiz hiçbir nokta yok. Cumhurbaşkanımız bunları görmüş ve Belediyelerin bunların tamamına destek verebilmesiyle alakalı gerekli düzenlemeyi yaptı. Zaman içerisindeki bu değişim ve dönüşümü hep birlikte göreceğiz. Artık tarımla alakalı da kafa yoruyoruz. Çilek çalıştaylarından tarım fuarına, erken uyarı sistemlerinden Çiftçi Malları Korumaya kadar, ürün toplama merkezlerine, çiftçilerimizi desteklemek adına arı kovanından fidanlara, ceviz soyma makinesinden salça çekme makinesine kadar her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Kozluca’daki Süt Toplama Merkezi de bunlardan bir tanesi. Yine aynı şekilde Tekke Mahallemizde de Büyükşehir marifetiyle Süt Toplama Merkezi harekete geçirilecek” diye konuştu.

YÜZDE 60 KIRSAL NÜFUSTAN YÜZDE 10 KIRSAL NÜFUSA
Aktaş, konuşmasında tarımdan ve kırsaldan uzaklaşıldığına da dikkat çekerek “Süt insan sağlığı için olmazsa olmaz bir konu. Ama maalesef biz de tarımdan, hayvancılıktan uzaklaşıyoruz. Önce bizim İnegöl gibi bu işlere mümbit toprakları olan bir şehrin bu konuda bir açılım sağlaması gerekiyor. Evet, burası bir mobilya şehri, sanayi şehri ama İnegöl aynı zamanda bir tarım şehri. El birliğiyle çıtayı daha yukarılara çıkarmamız gerekiyor. Tası tarağı satıp şehirde mobilyacılık yapmak, otobüsçülük yapmak artık geçerli bir iş değil. Bizim tarımı güçlendirmemiz gerekiyor. Çünkü biliyoruz ki 1980’li yıllarda nüfusun yüzde 40’ı şehir merkezlerindeyken, bugün yüzde 90’lara varan bir şehir merkezi oluştu” ifadelerinde bulundu.

MALİYETİ DÜŞÜK, İŞLEVİ BÜYÜK TESİS
Konuşmasının sonunda açılışı gerçekleştirilen merkez hakkında teknik bilgiler veren Aktaş, “Çelik çatılı ve 70 m2 alana sahip Süt Toplama Merkezimizde, daha önce köyün içerisinde yer alan süt tankını daha sağlıklı ve konforlu hale getirdik. Bunu da en kısa zamanda sıfırlıyoruz. Onun da sözünü vermiş olalım. Çevre düzenlemesi Belediye ekiplerimizce yapıldı. Hayvan yetiştiricilerine destek olacağına inanıyorum. Tabi sütler de herhangi bir kayba uğramadan sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaştırılmış olacak. Yapılmış olan çalışmanın toplam maliyeti 80 bin TL. Maliyet belki düşük ama amacı ve işlev anlamında farkındalık oluşturmak için önemli bir proje” açıklamalarında bulundu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile törene katılan davetliler tesisi gezerek incelemelerde bulundu.

Son Güncelleme: 12.07.2017 20:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<