TSM Korosundan Müzenin 9. Yılına Özel Konser

11 Ocak 2018 Perşembe 11:48 2018-01-11 15:00:32
TSM Korosundan Müzenin 9. Yılına Özel Konser

İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, İnegöl Kent Müzesi’nin kuruluşunun 9. yılına özel düzenlenen konserde sahne aldı. Bestekar Hacı Arif Bey’in eserlerinden oluşan konser, salonu dolduran dinleyicilerden tam not aldı.

banner380

İnegöl Kent Müzesi’nin kuruluşunun 9’uncu yılı kutlamaları kapsamında, Çarşamba akşamı İnegöl Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu Müzenin yıldönümüne özel hazırlanan konserde sahne aldı. TSM korosu, Bestekar Hacı Arif Bey’in eserlerinden oluşan bir konser verdi.

Şef Diler Yalaza yönetimindeki koro, Cem Taşkıner’in sunumuyla programına Nihavent makamındaki eserlerle başladı. Koro sırasıyla Hacı Arif Bey’e ait ‘Ahteri Düşkün Garibim, Âşık-ı Avareyim’, ‘Ben Buy-i Vefa’, ‘Vücud İklimin Sultani Sensin’, ‘Uyur Daim Uyanmazdı’, ‘Bakmıyor Çeşmi Siyah Feryade’ adlı eserleri seslendirdi. Hacı Arif Bey’in bulduğu Kürdili Hicazkar makamındaki ‘İftirakındır Sebeb Bu Nalevü Feryadıma’ ve ‘Muntazır Teşrifine Hazır Kayık’ adlı eserleri seslendiren koro, Segah makamındaki ‘OImaz İlaç Sine-i Sadpareme’ ve Hüzzam makamındaki ‘Güzel Gün görmedi avare gönlüm’ ile ilk bölümü sonlandırdı.

RUBACI’NIN AİLESİ PLAKETLE ONURLANDIRILDI
Konserin ilk bölümünün ardından İnegöl Kent Müzesinin yapı taşlarından olan ve kurulum çalışmalarından vefat ettiği 2017 yılı Haziran ayına kadar Kent Müzesi’nde görev yapan Serdar Rubacı için hazırlanan slayt gösterisi izlendi. Ardından Rubacı’nın ailesine İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban tarafından plaket takdim edildi.

SERGİ SALONUNA SERDAR RUBACI’NIN İSMİ VERİLDİ
Plaket takdimi sırasında kısa bir konuşma da yapan Başkan Alper Taban, “Bu akşam hem koromuzun seslendirdiği eserlerle eğlendik hem de Serdar Rubacı ağabeyimizin hatıralarını izleyince hüzünlendik. Ama şöyle bir şey söyleyeyim; Serdar ağabeyi ben de Belediye Başkan Yardımcılığı dönemimde tanıma fırsatı buldum. Bir saniye sonrasında nasıl bir hayat yaşayacağımızı bilemeyiz. Sözün bittiği yer. Bize düşen muhakkak sabırlı olmak ama Serdar ağabeyi bizim yad etmemiz lazım dedik. Müzemizin sergi salonunun ismini de Serdar Rubacı Sergi Salonu olarak değiştirdik. İnsanlar baktıklarında merak ederler ve böylece onu yad etmiş oluruz diye düşündük” dedi.

KENT MÜZESİ 9 YAŞINDA
10 Ocak tarihinin de anlamlı bir tarih olduğunu kaydeden Taban; “Bugün de yine anlamlı bir tarih. Kent Müzemizin kuruluşunun 9’uncu yılıydı. Bugüne özel bir sergi açtık. Sergi açılışımıza ailemizi de davet ederek onları onure etmek istedik. Burada bir acı, hüzün var gibi gözükse de ailemiz adına aynı zamanda bir gurur olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten çok kıymetli bir insandı. Benim de gördüğüm, tanıdığım, çalışan, gayretli ve azimli ve bunları gönüllülük esasına göre yapan biriydi. Nedim Bayram ile birlikte 2005 yılında başlayıp 2009 yılında sonuçlanan bir çalışmayı yürüttüler” diye konuştu.

SOLİSTLER KULAKLARIN PASINI SİLDİ
Plaket takdimi ve konuşmanın ardından Türk Sanat Müziği Korosunun konseri kaldığı yerden devam etti. Konserin ikinci bölümünde koronun solistleri sahne aldı. İlk olarak hicaz makamında bestesi Fethi Karamahmutoğluna ait ‘Hiçbir Şeyde Gözüm Yok Sen Yanımda Ol Yeter’ isimli eseri Oğuz İlhan seslendirdi. Hemen ardından aynı makamda Bestesi Zekai Tunca’ya ait ‘Gözyaşımda Saklısın Ağlayamam Ben’ adlı eseri de solist Mehmet Demirtaş okudu. ‘Kayboldum Kaybolan Yıllar İçinde’ adlı hicaz makamındaki bestesi Metin Bükeye ait eseri ise Nigar Çakmak yorumladı. Rast makamındaki, bestesi Erol Sayan’a ait ‘Yoksun Diye Bahçemde Çiçekler Açmıyor Bak’ adlı eseri solist Duygu Sağlam, bestesi Necdet Tokatlıoğluna ait ‘Gitmesin Gözlerinden Pırıl Pırıl Arzular’ adlı eseri de solist Aysun Şimşek seslendirdi. Sanatseverler, bestesi Ali Şenozan’a ait hüzzam makamındaki ‘Beni Bırakıp Burada Gitme Güzeller Güzeli’ adlı eseri Cem Taşkıner’den, aynı makamda bestesi Ziya Taşkent’e ait ‘Dinmiyor Hiç Bu Akşam Ne Gözyaşım Ne Acım’ adlı eseri de solist Cengiz Torun’dan dinledi. Koro aynı makamda Selahattin Altınbaş’a ait ‘Dilimi Bağlasalar’ anmasam hiç adını adlı eserini okudu.

Programın son bölümünde Nihavent eserlere geçildi. Bestesi Münir Nurettin Selçuk’a ait nihavent makamındaki eseri koro seslendirdi: ‘Bahçemde Açılmaz Seni Görmezse Çiçekler’. Bestesi Erol Sayan’a ait nihavent makamındaki ‘Bana Bir Aşk Masalından Şarkılar Söyle’ adlı eseri solist Duygu Erten, Suat Sayın’ın ‘Gündüzüm Seninle Gecem Seninle’ adlı eserini solist Gürol İmamoğlu, Zeynettin Maraş’a ait ‘Gizli Aşk Bu Söyleyemem Derdimi Hiç Kimseye’ adlı eseri de solist Mustafa Bali başarıyla yorumladı. Konser, Erdinç Çelikkol’un ‘Gel Gönlümü Yerden Yere Vurma Güzel’ adlı eser ile son buldu. Konser sonunda dinleyiciler TSM korosunu alkışlarıyla ödüllendirdi.

Son Güncelleme: 11.01.2018 15:00
Anahtar Kelimeler:
InegölInegölhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
<