Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ulusal Hava Kalitesi İzleme Ağı verilerine göre İnegöl, Bursa’nın en kirliği havasına sahip ilçe olurken, “Sağlıksız” olarak değerlendirildi. Hava Kalite değeri 151’e yükselen İnegöl’ün hava kalitesi alarm veriyor.
2015 yılında 113, 2 Ocak 2016 tarihinde 103 seviyelerinde ölçülen İnegöl’ün hava kalitesi 2017 yılı sonunda adeta dibe vurdu.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verilerine göre yeşil doğası ve temiz havasıyla tanınan Bursa'nın hava kalitesi hassas olurken ilçeler arasında İnegöl’ün hava kalitesi “sağlıksız” olarak değerlendirildi.
Temiz havasıyla bilinen Bursa'nın hava kalitesi gün geçtikçe değişiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın www.havaizeleme.gov.tr sitesinde Türkiye'nin her yerinden alınan hava kirliliği verileri puanlanarak, iyi, orta, hassas, sağlıksız, kötü ve tehlikeli diye 6 kategoriye ayrılıyor. Bursa'nın 5 noktasından alınan verilere göre ise ilin havası hassas olarak yorumlanırken, İnegöl’ün havası rezalet hal aldı.
EN KİRLİ İNEGÖL
Noktalardan alınan bazı veriler ise şöyle sıralanıyor: "Bursa Kültürpark 38 puan ile iyi, Beyazıt Caddesi 117 puan ile hassa, Uludağ Üniversitesi 119 puan ile iyi olurken, İnegöl 151 puan ile sağlıksız olarak değerlendirildi.”
VATANDAŞLAR TEPKİLİ
Yaşanan hava kirliliği nedeniyle öksürerek hastanelerin yolunu tutan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu duruma el atmalarını istediler.
ÖNLEM ALINMAMASI ÜZÜCÜDÜR
Hav kalitesini değerlendiren CHP İlçe Başkanı Necmi Demir, “Hava kirliliği İnegöl’ün kaderiymiş gibi her zaman yaşadığımız kış geldiğinde ise yaşam kalitemizi olumsuz etkileyen bir sorun haline geldi.Sanayi şehri olmanın verdiği artılar kadar eksileri de yaşıyoruz. Hava kirliliğinin gözle görülür nefes almada hissedilir derecede olması özellikle Astım ve Koah hastalarını etkilemektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hava kalitesini izlediği halde bu soruna çözümsüzmüş gibi bakılıp hiçbir önlem alınmaması üzücüdür. Hava kirliliğinde Düzce’den sonra ikinci sırada yer almakta olan İnegöl için hiç mi önlem alınmayacak halk kaderine mi bırakılacaktır? Doğalgaz ile ısınma yaygınlaşmış olmasına rağmen bedava dağıtılan kömürün kalitesi tartışılır hale gelmiştir. Konu Bursa milletvekilimiz Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından meclise ‘Fakir insanlarımıza kömür yerine doğalgazı ücretsiz vermeyi düşünüyor musunuz?’’ sözleriyle taşınmıştır.Organize Sanayi Bölgesi ve Mobilya Sanayi’de devletin ölçüm ve denetim mekanizmasında bir eksiklik var mıdır? Bununla ilgi üzerimize düşen görev ne ise alınacak tedbirler için sonuna kadar destekçiyiz.” Dedi.
27 Aralık 2017 Çarşamba 18:34
2017-12-28 09:18:57
Son Güncelleme: 28.12.2017 09:18